Rizoto čo dom dá (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Jeden z receptov ktorý vznikol náhodou keď som ,,likvidovala" zvyšky v chladničke a špajzi. Nevážila som suroviny, takže to napíšem od oka pre kuchárky, ktoré potrebujú aspoň približne množstvo.

4-5
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchnem viackrát vo vode a nechám odkvapkať. Očistím a pokrájam si mrkvu a cibuľu. Na panvicu s olejom dám cibuľu a mrkvu,popražím asi minútku a
  2. pridám zelenú strukovú fazuľku, premiešam a
  3. pridám bujón, korenie, bazalku /bazalku pridávam do jedál na konci varenia ale do rizota dávam spolu s ryžou/.
  4. Pridám ryžu, lyžičku kurkumy, vegetu a premiešam. Každý si pridá koreniny podľa vlastnej chuti.
  5. Zalejem horúcou vodou tak, aby bolo všetko zaliate a ešte raz premiešam.
  6. Zakryjem a dusím na miernom plameni 15-20 minút, podľa toho akú ryžu použijem.
  7. Ochutnám po 15 minútach ak je uvarené odstavím z platne a nechám zakryté ešte 5-10 minút.Rizoto je vláčne, šťavnaté a vôbec nie je vysušené.
  8. Kto má rád nastrúha si aj syr.