Rizoto čo dom dá (fotorecept)
Autor receptu: helca103
Jeden z receptov ktorý vznikol náhodou keď som ,,likvidovala" zvyšky v chladničke a špajzi. Nevážila som suroviny, takže to napíšem od oka pre kuchárky, ktoré potrebujú aspoň približne množstvo.
4-5 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchnem viackrát vo vode a nechám odkvapkať. Očistím a pokrájam si mrkvu a cibuľu. Na panvicu s olejom dám cibuľu a mrkvu,popražím asi minútku a
- pridám zelenú strukovú fazuľku, premiešam a
- pridám bujón, korenie, bazalku
/bazalku pridávam do jedál na konci varenia ale do rizota dávam spolu s ryžou/.
- Pridám ryžu, lyžičku kurkumy, vegetu a premiešam. Každý si pridá koreniny podľa vlastnej chuti.
- Zalejem horúcou vodou tak, aby bolo všetko zaliate a ešte raz premiešam.
- Zakryjem a dusím na miernom plameni 15-20 minút, podľa toho akú ryžu použijem.
- Ochutnám po 15 minútach ak je uvarené odstavím z platne a nechám zakryté ešte 5-10 minút.Rizoto je vláčne, šťavnaté a vôbec nie je vysušené.
- Kto má rád nastrúha si aj syr.