Risotto s tekvicou a šalviou

Autor receptu: dorenika

Krásne a chutné jedlo,jediný problém bolo to víno.Neviem o tom nič a v obchode tiež toho veľa nepobrali a tak som si nakoniec vybrala biele-to vidim a konkretne podľa peknej ruzovej flasky s kvietkami :D No bolo mierne perlive čo som zistila až potom ako som to tam naliala....

5-6
porcií
5 minút
príprava
30/30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Všetko si pripraváme,syr treba vytiahnuť pol hodinu predtým ako ho vmiešame do risotta.Nakrájame si tekvicu na vačšie časti a dáme ich spolu so šalviovými listami piecť na 200 stupňov na 30min.
  2. Na 4 PL olivového oleja osmažíme šalviové listy do chrumkava,olej odložíme do nádoby a listy necháme vychladnúť na papierovom obrúsku. Do hrnca kde sme šalviu smažili pridáme ešte trochu olivového oleja a osmažime na drobno nakrájanú cibuľku a keď zmäkne pridáme ryžu.Po dvoch minútach pridáme víno a miešame dokým sa nevstrebá do ryže.
  3. Potom pridávame po naberačkách kurací vývar a varíme s pokličkou na slabom ohni vždy keď sa vývar vstrebe,pomiešame a pridáme nový a opakujeme pokial nieje ryža správne uvarená. Medzi tým vytiahneme tekvicu z rúry a odrežeme kožu,pokrájame a rozmixujeme na pyré.
  4. Pyré primiešame do ryže keď je hotová (môžeme aj pár vačších kúskov) a prisypeme syr,poriadne premiešame a mimo ohňa necháme chvíľku odpočívať s pokličkou. Servírujeme s usmaženým listom a šalviovým olejom. Dobrú chuť!