Cestoviny

Rigati s omáčkou z medvedieho cesnaku

Autor receptu: mariamka

Po tej siahodlhej zime dobre padne pár vitamínov. Omáčka je jednoduchá a naozaj chutná. Zdroj rodinka.sk.

Postup

  1. Suroviny, chýba mi tam syr.
  2. Dáme variť cestoviny, lebo ostatné bude rýchlovka. Cestoviny som varila 8 min. Ešte dôjdu v omáčke. Asi 1 dl vody z cestovín si odložíme.
  3. Na 2 PL masla speníme pokrájaný medvedí cesnak. Premiešavame cca 2 min., osolíme, poriadne okoreníme mčk a muškátovým orieškom, podlejeme 1 dl vína. Necháme trošku podusiť, vsypeme cestoviny, podlejeme smotanou a vodou z cestovín. Necháme prevrieť a na záver necháme rozpustiť maslo.
  4. Pri podávaní posypeme syrom. Dobrú chuť a pekné veľkonočné sviatky priatelia :)