Cestoviny
Rigati s omáčkou z medvedieho cesnaku
Autor receptu: mariamka
Po tej siahodlhej zime dobre padne pár vitamínov. Omáčka je
jednoduchá a naozaj chutná. Zdroj rodinka.sk.
Postup
- Suroviny, chýba mi tam syr.
- Dáme variť cestoviny, lebo ostatné bude rýchlovka. Cestoviny som varila 8 min. Ešte dôjdu v omáčke. Asi 1 dl vody z cestovín si odložíme.
- Na 2 PL masla speníme pokrájaný medvedí cesnak. Premiešavame cca 2 min., osolíme, poriadne okoreníme mčk a muškátovým orieškom, podlejeme 1 dl vína. Necháme trošku podusiť, vsypeme cestoviny, podlejeme smotanou a vodou z cestovín. Necháme prevrieť a na záver necháme rozpustiť maslo.
- Pri podávaní posypeme syrom. Dobrú chuť a pekné veľkonočné sviatky priatelia :)