Ríbezľový koláč

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 1. augusta 2011

Urodilo sa nám veľa červených ríbezlí tak som upiekla koláčik

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
80 g
1 až 2 ks (podľa potreby)
1/2 bal.
80 g
1 bal.
3 PL
3/4 kg červené
Posýpka:
40 g alebo maslo
30 g
60 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Očistíme ríbezle zbavíme ich stoniek a umyjeme.

    Ríbezľový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme, pridáme kypriaci prášok, rozdrobenú heru, vajce (stačí aj jedno vajce), práškový cukor, vanilínový cukor, mlieko.

    Ríbezľový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Rýchlo vypracujeme cesto. (Ak je cesto moc vláčne a lepí sa pridáme ešte hl. múky)

    Ríbezľový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozvaľkáme a na válku prenesieme na vymastený a múkou posypaný plech.

    Ríbezľový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Alebo môžeme použiť papier na pečenie.

    Ríbezľový koláč - obrázok 5
  6. 6

    Na celú plochu koláča navrstvíme ríbezle.

    Ríbezľový koláč - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec prídáme posýpku. Posýpka: Do misky dáme stuhnutú heru, rozmrvíme ju , nasypeme cukor aj s múkou a prstami dobre spracujeme. Koláč posypeme a dáme piecť do vyhriatej rúry.

    Ríbezľový koláč - obrázok 7
  8. 8

    Koláč pečieme pri teplote 180-200 stupňov 16-20 min. DObrú chuť.

    Ríbezľový koláč - obrázok 8

Diskusia k receptu

dorisa
Takýto koláčik milujem. Mne sa urodilo málo, ale ešte mám v mrazničke, tak si upečiem.
danculka
My sme aj zabudli,že boli aj ríbezle,pekný,svieži,super....
cica2
výborný koláčik!:)Krásne sa ti vydaril, mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia