Ríbezľový koláč

Autor receptu: zabiatko66

Urodilo sa nám veľa červených ríbezlí tak som upiekla koláčik

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme ríbezle zbavíme ich stoniek a umyjeme.
  2. Múku preosejeme, pridáme kypriaci prášok, rozdrobenú heru, vajce (stačí aj jedno vajce), práškový cukor, vanilínový cukor, mlieko.
  3. Rýchlo vypracujeme cesto. (Ak je cesto moc vláčne a lepí sa pridáme ešte hl. múky)
  4. Cesto rozvaľkáme a na válku prenesieme na vymastený a múkou posypaný plech.
  5. Alebo môžeme použiť papier na pečenie.
  6. Na celú plochu koláča navrstvíme ríbezle.
  7. Nakoniec prídáme posýpku. Posýpka: Do misky dáme stuhnutú heru, rozmrvíme ju , nasypeme cukor aj s múkou a prstami dobre spracujeme. Koláč posypeme a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  8. Koláč pečieme pri teplote 180-200 stupňov 16-20 min. DObrú chuť.