Ríbezľový koláč
Autor receptu: zabiatko66
Urodilo sa nám veľa červených ríbezlí tak som upiekla koláčik
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme ríbezle zbavíme ich stoniek a umyjeme.
- Múku preosejeme, pridáme kypriaci prášok, rozdrobenú heru, vajce (stačí aj jedno vajce), práškový cukor, vanilínový cukor, mlieko.
- Rýchlo vypracujeme cesto. (Ak je cesto moc vláčne a lepí sa pridáme ešte hl. múky)
- Cesto rozvaľkáme a na válku prenesieme na vymastený a múkou posypaný plech.
- Alebo môžeme použiť papier na pečenie.
- Na celú plochu koláča navrstvíme ríbezle.
- Nakoniec prídáme posýpku.
Posýpka: Do misky dáme stuhnutú heru, rozmrvíme ju , nasypeme cukor aj s múkou a prstami dobre spracujeme. Koláč posypeme a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Koláč pečieme pri teplote 180-200 stupňov 16-20 min.
DObrú chuť.