Ovocný sirup

Ríbezľovo-egrešový sirup

Autor receptu: violeta

Nejaké ovocie vždy zamrazím a zo zvyšku spravím sirup, pripravíte z neho výborný, osviežujúci nápoj.

14,7 l
porcií
20 minút
na 90 °C

Postup

  1. Umyté ríbezle a egreše odšťavím a následne šťavu prevarím. Miešam a varím, pokiaľ zmizne pena z povrchu. Vypnem sporák a vmiešam cukor. Hrniec uložím do pivnice, občas tekutinu premiešam. V pivnici ho nechám do druhého dňa.
  2. Na ďalší deň si pripravím poháre a viečka. Viečka vyváram v slanej vode. Sirup nechám rozvariť a horúcim naplním poháre. Uzavriem a dám sterilizovať na 90 °C na 20 min.
  3. Na 1 l čistej ovocnej šťavy dávam 500 g kryštálového cukru.