Foto: monnikka
Jednoduchý a chutný zákusok.
Suroviny
Korpus: | |
2 ks |
|
1 hrnček (2,5dl) |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 hrnček |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
2 bal. |
|
4 bal. |
|
250 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
Poleva: | |
400 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Celé vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom, všetko spolu vymiešame a vylejeme na vymastený a vysypaný plech, pečieme pri 180 stupňoch.
- 2
Plnka: V časti mlieka rozmiešame pudingové prášky, zvyšok mlieka dáme variť s 2 balíčkami vanilkového cukru, do vriaceho vlejeme rozmiešané pudingové prášky a za stáleho miešania uvaríme. Do horúceho pudingu zašľaháme maslo.
- 3
Vymiešame tvaroh s 2 balíčkami vanilkového cukru 3 lyžicami kryštálového cukru, k tvarohu primiešame mascarpone a dobre vymiešame. Po lyžiciach vmiešame vychladnutý puding a dobre vymiešame. /podľa chuti môžte ešte dosladiť/
- 4
Plnku natrieme na vychladnutý korpus.
- 5
Poleva: Várovú čokoládu dáme nad paru zmäknúť - rozpustiť. Do rozpustenej čokolády vmiešame kyslé smotany, vymiešame - spojíme obe hmoty. Natrieme na plnku a môžme urobiť vidličkou vlnky, posypať strúhanou čokoládou. Dáme do chladu stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu