Rezy s piškótami

aroooo - fotkaAroooo, 3. novembra 2014 15:37
Ďalšie recepty »
Rezy s piškótamiFoto: aroooo

Jogyček mi pripomenul tento starodávny zákusok, ktorý mama pekávala na sviatky. Zatiaľ opíšem len recept, až budem piecť, pridám foto/ak sa mi to podarí/. Chuťove bol veľmi dobrý a aj vyšlo z neho veľa rezov. Tak ak má niekto záujem:

60 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
5 ks
20 dkg
18 dkg
1/2 bal.
Plnka:
podľa potreby (ríbezľový, malinový)
2 dcl
cca 2 bal.
5 ks
20 dkg
30 dkg (alebo Hera)
10 dkg
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1



    Cesto si pripravíme tak, že vajcia určené na cesto rozdelíme na žĺtka a bielka. Žĺtka riadne vyšľaháme s kryšt. cukrom do spenenia, potom pridávame po troche múku zmiešanú s PDP a na tuho vyšľahaný sneh z bielkov. Toto do žĺtkovej hmoty opatrne primiešavame vareškou. Plech vyložíme mastným papierom, vylejeme doň cesto, zarovnáme a upečieme, stupne a dĺžku pečenia neuvádzam, každý si pozná svoju rúru.

  2. 2



    Po upečení papier stiahneme a cesto necháme vychladnúť, potom ho potrieme slabou vrstvou pikantného lekváru podľa svojej chuti / ríbezľový, malinový, višňový, ..../

  3. 3



    Dobu, kým nám chladne cesto využijeme na prestávku a spravíme si silnú čiernu kávu, samozrejme aj pre seba, ale myslíme aj na náš koláčik a sem počítame také 2 dcl, ktoré necháme vychladnúť, rýchlo do nej namáčame piškóty/aby sa veľmi nepremočili/ a ukladáme ich na lekvárovú vrstvu po celom ceste. /dávnejšie sme používali podlhovasté piškóty, no môžu ich nahradiť aj tieto malé okrúhle/

  4. 4



    Plnka: V mise, ktorú dáme na hrniec s vriacou vodou vyšľaháme nad parou vajcia s kryšt. cukrom až do zhustnutia / pozor, aby sme si nepripravili sladkú praženicu, stále šľaháme/my sme šľahali ručne metličkou/ a podľa potreby regulujeme vrenie vody/, necháme vychladnúť.


  5. 5



    Medzi tým si vyšľaháme maslo /Heru/ s práškovým cukrom, keď nám vaj. zmes vychladne, po častiach zašľahávame do maslovej hmoty.

  6. 6



    Plnku natrieme na ponamáčané piškóty, zarovnáme a necháme trochu stuhnúť na chlade a polejeme čokoládovou polevou, po jej zaschnutí nakrájame rezy.

  7. 7



    Všetkým, ktorí vyskúšajú, prajem dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist