Rezy s lieskovými orieškami (fotorecept)
Autor receptu: danculka
35ksPodľa veľkosti porcií |
65 minút príprava |
Postup- Prvé,čo si urobíme,tak opražíme oriešky na suchej panvici,aby sa nám ľahko,dali z nich dolu šupky...
- potom ich nasekáme na hrubšie kúsky...
- z ingrediencií na cesto si zmiešame sypké hmoty a zmiesime s maslom a žĺtkami. Bochník si rozdelíme na 2ks...
- na plech si odmeriam papier a vyvaľkám priamo na papier plát,z druheho cesta urobím to iste na druhý plech..
- oba pláta potrieme lekvárom.....
- 2ks bielkov nám zostane z plnky + 7 ks,čiže z deviatich šlaháme s troškou soli do tuha sneh,práškový cukor zmiešame so solamylom a pomali pridávame a stale šlaháme,po ušlahaní tuhého snehu,rozdelíme ho na dva plechy a natrieme na lekvár a posypeme sekanými orieškami a dáme piecť na 180 st asu 35 nim/do ružova/ v teplovzdušnej upečieme oba na raz,až ju nemáme,tal každý zvlašť....
- takto vyzerá upečený,zatial si uvaríme kašu z mlieka múky a solamylu a pr,cukru...kým sa chladí vyšlaháme maslo s cukrom do peny,keď tieto obe masy majú stejnú teplotu,teplotu kuchyne,môžeme zošlahať masy spolu,je malá pravdepodobnosť,že by sa nám plnka zrazila...
- na vychladnutý koláčik na plechu navrstvýme na oriešky plnku nahrubo asi 2 cm...
- potom na plnku dáme plát z druhého plechu,z ktorého si musíme dať preč papier zo spodu,slabúčko pritlačíme oboma rukami a koláčik je hotový,dáme ho do chladničky najmenej na 6 hodín
- po 6 hodinách sa nám dobre krája na rezy...
- a môžeme ponúknuť hostí,dobrú chuť...
|