Rezy s lieskovými orieškami (fotorecept)

Autor receptu: danculka

35ksPodľa veľkosti
porcií
65 minút
príprava

Postup

  1. Prvé,čo si urobíme,tak opražíme oriešky na suchej panvici,aby sa nám ľahko,dali z nich dolu šupky...
  2. potom ich nasekáme na hrubšie kúsky...
  3. z ingrediencií na cesto si zmiešame sypké hmoty a zmiesime s maslom a žĺtkami. Bochník si rozdelíme na 2ks...
  4. na plech si odmeriam papier a vyvaľkám priamo na papier plát,z druheho cesta urobím to iste na druhý plech..
  5. oba pláta potrieme lekvárom.....
  6. 2ks bielkov nám zostane z plnky + 7 ks,čiže z deviatich šlaháme s troškou soli do tuha sneh,práškový cukor zmiešame so solamylom a pomali pridávame a stale šlaháme,po ušlahaní tuhého snehu,rozdelíme ho na dva plechy a natrieme na lekvár a posypeme sekanými orieškami a dáme piecť na 180 st asu 35 nim/do ružova/ v teplovzdušnej upečieme oba na raz,až ju nemáme,tal každý zvlašť....
  7. takto vyzerá upečený,zatial si uvaríme kašu z mlieka múky a solamylu a pr,cukru...kým sa chladí vyšlaháme maslo s cukrom do peny,keď tieto obe masy majú stejnú teplotu,teplotu kuchyne,môžeme zošlahať masy spolu,je malá pravdepodobnosť,že by sa nám plnka zrazila...
  8. na vychladnutý koláčik na plechu navrstvýme na oriešky plnku nahrubo asi 2 cm...
  9. potom na plnku dáme plát z druhého plechu,z ktorého si musíme dať preč papier zo spodu,slabúčko pritlačíme oboma rukami a koláčik je hotový,dáme ho do chladničky najmenej na 6 hodín
  10. po 6 hodinách sa nám dobre krája na rezy...
  11. a môžeme ponúknuť hostí,dobrú chuť...