Foto: gablerovaj
starý recept z rodiny a pre úžasnú karamelovú plnku sa zje v deň upečenia :))
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme si bielká od žĺtkov zo všetkých vajec. Z bielkov si vyšľaháme sneh. Pridáme cukor a šlaháme to tuhej peny
- 2
Pridávame žĺtka, strúhanku, ml. orechy a vsypeme pr. do pečiva a miešame.
- 3
Na plech si vyukladáme podľa potreby tortové oblátky, kraje plechu potrieme maslom. Na oplátky vylejeme cestoa upečieme.
- 4
Plnka: Uvarené Salko: do hrnca si dáme vodu a do nej ponoríme Salko /po vrch ponorené a zatvorené/. Varíme ho 2 hodiny, môžeme viac, ale menej nie. Po uvarení ho necháme úplne vychladnúť. (Ja kupujem relatívne nové Salko, ktoré je už takto skaramelizované, výrazne to uľahčí a zrýchli pečenie)
- 5
Studené skaramelizované Salko postupne pridávame do masla a Hery, ktoré sme pred tým vymiešali.
- 6
Hotovú plnku natrieme na vychladnuté cesto a posypeme nastrúhanou čokoládou a nasekanými alebo nastrúhanými orechami, ktoré môžeme na kúsku masla opražiť. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
je veľmi dobrý aj ja ho pečiem..
je fakt výborný, tak ako tento na oblátke.
=)