Rezy Grande Martini fotorecept

Foto: martin2002
Rezy s jedinečnou chuťou karamelu a orieškov. Vhodné na oslavu, svadbu alebo slávnostné pohostenie, či nedeľné posedenie pri káve. Ja som si ich vymyslel a skombinoval niektoré chute, vznikli z nich tieto vynikajúce rezy. Robil som ich na moju dnešnú oslavu 16-tich narodenín. Odporúčam aj vám si ich pripraviť, neoľutujete. Tak poďme na to!
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Tmavé piškótové cesto 2x: | |
3 ks |
|
4 PL |
|
1 bal |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1/2 bal |
|
1 PL |
|
Svetlé piškótové cesto 1x: | |
|
|
Karamelová náplň: | |
1 plechovka |
|
125 g |
|
Kakaová náplň: | |
4 dcl (3,5%) |
|
1 bal |
|
150 g |
|
2 bal (krémový prášok) |
|
150 g |
|
2 PL |
|
Orechová náplň: | |
300 g |
|
1 bal |
|
2 dcl (3,5% ) |
|
3 PL |
|
150 g |
|
Dohotovenie: | |
1 pohár (3,7 dcl) |
|
1 pohár (2,5 dcl) |
|
2 bal |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tmavé piškót. cesto si upečieme 2x. Celé vajcia šľaháme s vanilínovým a kryštálovým cukrom dobrých 10 min do peny. Postupne zašľaháme olej. Múku s práškom do pečiva a kakaovým práškom preosejeme a už iba zľahka zamiešame do cesta. Takto pripravené cesto, vylejeme na plech s papierom na pečenie, zarovnáme a pečieme pri 200 °C, cca 7 min. Treba dať pozor, je to tenká piškóta, je rýchlo upečená. Po upečení necháme na papieri na pečenie a preložíme na mriežku alebo dosku. Tento postup zopakujeme 2 krát.
- 2
Tak isto si pripravíme 1 ks svetlý piškótový plát, len bez pridania KAKAOVÉHO PRÁŠKU. Všetky korpusy si necháme ochladnúť a pripravíme náplne. Fotopostup korpusov a náplní nepridávam, lebo som zabudol nafotiť :D :D a je to jednoduchý postup podľa návodu.
- 3
Karamelová náplň: Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a pridáme 1 celé skaramelizované Salko. Poriadne vyšľaháme a necháme vychladiť.
- 4
Kakaová náplň: Z mlieka, vanilínového a kryštálového cukru a zlatých klasov uvaríme hustý puding, necháme prevariť a vypneme. Úplne vychladnutý hustý puding vyšľaháme do peny so zmäknutým maslom. Pridáme kakaový prášok a rum podľa chuti, došľaháme a dáme zachladiť.
- 5
Orechová náplň: Mlieko s kryštálovým a vanilínovým cukrom necháme zovrieť a pridáme mleté orechy. Sparíme, vymiešame a k vychladnutej orechovej zmesi pridáme zmäknuté maslo a rum podľa chuti. Vyšľaháme dohladka a necháme vychladnúť.
- 6
Medzitým, ako nám chladnú plnky, si zalejeme kávu na piškóty a môžete si pridať do nej trochu rumu, ale už som nepridával, aby neprerazil chuť kávy. Rum je v plnkách.
- 7
VRSTVENIE: Najprv dáme tmavý plát na papier na pečenie.......
- 8
....potrieme polovicou marhuľového džemu(ak sa dá, tak domáci - ja som mal domáci)....
- 9
..... na džem natrieme karamelovú náplň a rozotrieme.......
- 10
.... uložíme svetlý plát na karamel.....
- 11
..... potrieme druhou polovicou džemu...
- 12
....natrieme orechovú náplň...
- 13
....rozotrieme orech.náplň a prichystáme si kávu, piškóty budeme do nej namáčať a ukladať na orechovú náplň......
- 14
..... a ukladáme.....
- 15
.... na piškóty si dáme poslednú kakaovú náplň....
- 16
......rozotrieme......
- 17
Nakoniec priklopíme tmavý piškót. plát a šup do chladničky na noc.
- 18
Zákusok po odležaní polejeme hustejšou čokoládovou polevou s trochou Cery, pretože keby bola moc riedka vsiakne do korpusu. Pofrkáme cez ozdobné vrecko bielou čokoládou a necháme zachladiť. Urobíme odrezky a krájame na úhľadné rezy.
- 19
Prajem Vám príjemnú Dobrú chuť ! :D
Tiež karamelový zákusok:
Ďalšie recepty:
- 2
Žasnem!
Najprv ti k narodeninám poprajem všetko najlepšie a zdravie pohodu .
Tá šikovnosť u teba / ak si robil zákusok sám!!!! / je naozaj očividná.Zákusok má všetky parametre pekného a aj chutného dezertu.Nie je prekombinovaný chuťami,je úhľadne nakrájaný.
Proste všetko si zvládol na jednotku.Piecť,fotiť,podať o tom dokumentáciu....ja to za pár rokov vidíím u teba na michelinsku hviezdu...a to myslím vážne.
Recept som si uložila.Páči sa mi.