Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Rezy Grande Martini fotorecept

martin2002 - fotkamartin2002, 7. januára 2018
Rezy Grande Martini (fotorecept)
Foto: martin2002

Rezy s jedinečnou chuťou karamelu a orieškov. Vhodné na oslavu, svadbu alebo slávnostné pohostenie, či nedeľné posedenie pri káve. Ja som si ich vymyslel a skombinoval niektoré chute, vznikli z nich tieto vynikajúce rezy. Robil som ich na moju dnešnú oslavu 16-tich narodenín. Odporúčam aj vám si ich pripraviť, neoľutujete. Tak poďme na to!

48
porcií
120 minút
príprava
7-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Tmavé piškótové cesto 2x:
3 ks
4 PL
1 bal
3 PL
3 PL
1/2 bal
1 PL
Svetlé piškótové cesto 1x:
Karamelová náplň:
1 plechovka
125 g
Kakaová náplň:
4 dcl (3,5%)
1 bal
150 g
2 bal (krémový prášok)
150 g
2 PL
Orechová náplň:
300 g
1 bal
2 dcl (3,5% )
3 PL
150 g
Dohotovenie:
1 pohár (3,7 dcl)
1 pohár (2,5 dcl)
2 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tmavé piškót. cesto si upečieme 2x. Celé vajcia šľaháme s vanilínovým a kryštálovým cukrom dobrých 10 min do peny. Postupne zašľaháme olej. Múku s práškom do pečiva a kakaovým práškom preosejeme a už iba zľahka zamiešame do cesta. Takto pripravené cesto, vylejeme na plech s papierom na pečenie, zarovnáme a pečieme pri 200 °C, cca 7 min. Treba dať pozor, je to tenká piškóta, je rýchlo upečená. Po upečení necháme na papieri na pečenie a preložíme na mriežku alebo dosku. Tento postup zopakujeme 2 krát.

  2. 2

    Tak isto si pripravíme 1 ks svetlý piškótový plát, len bez pridania KAKAOVÉHO PRÁŠKU. Všetky korpusy si necháme ochladnúť a pripravíme náplne. Fotopostup korpusov a náplní nepridávam, lebo som zabudol nafotiť :D :D a je to jednoduchý postup podľa návodu.

  3. 3

    Karamelová náplň: Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a pridáme 1 celé skaramelizované Salko. Poriadne vyšľaháme a necháme vychladiť.

  4. 4

    Kakaová náplň: Z mlieka, vanilínového a kryštálového cukru a zlatých klasov uvaríme hustý puding, necháme prevariť a vypneme. Úplne vychladnutý hustý puding vyšľaháme do peny so zmäknutým maslom. Pridáme kakaový prášok a rum podľa chuti, došľaháme a dáme zachladiť.

  5. 5

    Orechová náplň: Mlieko s kryštálovým a vanilínovým cukrom necháme zovrieť a pridáme mleté orechy. Sparíme, vymiešame a k vychladnutej orechovej zmesi pridáme zmäknuté maslo a rum podľa chuti. Vyšľaháme dohladka a necháme vychladnúť.

  6. 6

    Medzitým, ako nám chladnú plnky, si zalejeme kávu na piškóty a môžete si pridať do nej trochu rumu, ale už som nepridával, aby neprerazil chuť kávy. Rum je v plnkách.

  7. 7

    VRSTVENIE: Najprv dáme tmavý plát na papier na pečenie.......

    Rezy Grande Martini (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ....potrieme polovicou marhuľového džemu(ak sa dá, tak domáci - ja som mal domáci)....

    Rezy Grande Martini (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ..... na džem natrieme karamelovú náplň a rozotrieme.......

    Rezy Grande Martini (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    .... uložíme svetlý plát na karamel.....

    Rezy Grande Martini (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ..... potrieme druhou polovicou džemu...

    Rezy Grande Martini (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ....natrieme orechovú náplň...

    Rezy Grande Martini (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ....rozotrieme orech.náplň a prichystáme si kávu, piškóty budeme do nej namáčať a ukladať na orechovú náplň......

    Rezy Grande Martini (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ..... a ukladáme.....

    Rezy Grande Martini (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    .... na piškóty si dáme poslednú kakaovú náplň....

    Rezy Grande Martini (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    ......rozotrieme......

    Rezy Grande Martini (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Nakoniec priklopíme tmavý piškót. plát a šup do chladničky na noc.

    Rezy Grande Martini (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Zákusok po odležaní polejeme hustejšou čokoládovou polevou s trochou Cery, pretože keby bola moc riedka vsiakne do korpusu. Pofrkáme cez ozdobné vrecko bielou čokoládou a necháme zachladiť. Urobíme odrezky a krájame na úhľadné rezy.

    Rezy Grande Martini (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Prajem Vám príjemnú Dobrú chuť ! :D

    Rezy Grande Martini (fotorecept) - obrázok 19

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
Krásnych šestnásť! Všetko najlepšie k narodeninám dobré zdravie, veľa šťastia lásky a úspechov v živote, ktorý máš pred sebou. Ak si to naozaj robil Ty ten zákusok, tak si zaslúžiš veľkú pochvalu a rodičia môžu byť na Teba hrdí.
Recept se mi líbí, krásné rezy. Vymyslet, upéct, složit a ukrojit takové rezy je kumšt. Všechno nejlepší k narodeninám tebe aj mamičke!
No čo dodať?
Žasnem!
Najprv ti k narodeninám poprajem všetko najlepšie a zdravie pohodu .
Tá šikovnosť u teba / ak si robil zákusok sám!!!! / je naozaj očividná.Zákusok má všetky parametre pekného a aj chutného dezertu.Nie je prekombinovaný chuťami,je úhľadne nakrájaný.
Proste všetko si zvládol na jednotku.Piecť,fotiť,podať o tom dokumentáciu....ja to za pár rokov vidíím u teba na michelinsku hviezdu...a to myslím vážne.
Recept som si uložila.Páči sa mi.
Krásne si si napiekol, gratulujem! v tvojom veku piecť a kombinovať ako Izabela929, to sa len tak nevidí. Po víkendových dvojdňových oslavách mám žalúdok presladený, ale zajtra ráno ku káve by som tieto skvelé rezy určite neodmietla:-)
Dakujem Vam vsetkym za priazen z vasej strany a aj za gratulacie k narodeninam. Ano, zákusok som robil sam, nakolko sa tomu venujem a varenie a pecenie je mojou velkou vasnou. Urcite planujem pridavat dalsie recepty. Bol tu jeden dotaz na velkost plechu, tak pridam : 30x40cm, plech je vysoky cca 1,5cm. Chcem upozornit len na to, ze na fotke vidiet len 3 pasy zákuskov. Ale normalne som mal 4 len sme mali navstevu, tak sme ponukli a nabalili :D ved to poznate.
Tak Dakujem Vam vsetkym a vazim si to :D
@Martin2002 , ja už len dodám - čo z teba bude? :-) v dobrom slovazmysle.... asi pekár-cukrár, ale je možné, že tvoje kroky povedú úplne iným smerom a pečenie zostane len tvojim koníčkom. Skláňam sa pred tebou, upiecť v tvojom veku niečo také zložité a ešte si k tomu chlapec, sa len tak nevidí. Mám dojem, že Martinovia sú všetci šikovní, už tu nejakí boli ale sa odmlčali a môj synovec - Martin je tiež šikovný, varí a pečie. A dodatočne k tým krásnym 16 - máš život pred sebou, užívaj si ho, nech ťa len šťastie sprevádza v ňom ♥
Ahoj Martine tak nejdříve bych ti chtěla popřát k tvým sladkým 16- tinám vše nej, hlavně hodně štěstí,zdraví ,lásky a ať se ti vždy podaří co si umaneš. Ve tvém věku upéct tak nádherné řezy tak to klobouk dolů.
Obdivujem a skláňam sa pred tebou. V tomto veku? Nech Ťa neopustí chuť a kreativita aj v ostatnom v ďalšom živote. Dodatočne všetko naj...naj... naj...
Ahoj, pripajam sa aj ja k Tvojim gratulantom, vsetko len to najlepsie k narodkam.
Ten recept si tak presne popisal, uplne do detailu, že to malokedy tak vidiet v receptoch.Dakujem.

Pridaj komentár k receptu: