Rezy Frančeska

darina57 - fotkadarina57, 9. októbra 2013
Rezy Frančeska
Foto: darina57

tieto rezy som piekla podľa jednej šikulky Kelinky..doporučujem su vyborné..

Suroviny

10 ks
200 g
2 PL
180 g
5 PL
3 PL
Krém:
250 g
6 PL
3 PL
180 g
2 ks
Karamelový krém:
3 dcl
3 dcl
2 ks
1 ks
250 g
5 ks




Postup

  1. 1

    cesto:z bielkou a cukru vyšlahať tuhý sneh,,pridáme žítky orechy múku kakao a prášok do pečiva..upečieme...krém:2 vajíčka a 2 PL cukru dáme nad paru a vyšlaháme necháme vychladnuť..maslo vymiešame s ostatným cukrom a vajíčkovým krémom...v káve nad ohňom rozpustíme čokoládu..po vychladnutí zmiešame čokoládu do masla..pripravíme si aj zo tri kusy banánov..

  2. 2

    karamelový krém:najskôr si vyšlaháme bielky a 10 dk cukru...ostatný cukor dať do pudingu..puding uvarime a do horúceho zamiešame tie bielka..

  3. 3

    dokončenie:na koláč dáme čokoládový krém naukladať banány...na to navrstviť mierne vychladený karamelovosnehový puding...nesmie byť teplý..len taky mierne vychladnutý..na vrch som nastrúhala čokoládu..fantazii sa medze nekladú..

Diskusia k receptu

lenkac
vyzerá super, určite vyskúšam .. vynikajúce chute
monda
Do tohoto koláčika ,ked som to zrátala ide až 17 vajec. A v akom plechu ,myslím rozmery si piekla cesto ? lebo tam ide až 10 vajec. Ale musí byť inak veľmi dobrej chuti ,nakoľko sú tam 2 krémy. Uložím si ho ,len zaujíma ma to cesto ,ked je tam ide až 10 vajec. Daj mi vedieť prosím ťa, dakujem pekne,, :-)
hanuska
vyzerá síce super, ale tých vajec do cesta je priveľa
ancicka
Bez urážky ,ale postup je trochu chaoticky,nezrozumitelne rozpísany.Cesto nevyzerá byť upečené s 10 vajec,to by bolo vyššie.Ja mám taký pocit,že 10 vajec je asi na celý koláč použitých.
Ja by som to urobila tak,že cesto by som upiekla s 5 vajec a 5 vajec do plnky a to tak,že žltka vyšľahám nad parou a bielky do pudingu.7 vajec mám na druhý koláč.
Ja mám taký pocit,že to asi aj tak bolo robené.Ak nie tak prepáč.To je iba môj názor.
dandy
recept je veľmi zle napísaný, neprehľadný a chaotický a neexistuje, že by do cesta išlo 10 vajec. Inak na obrázku vyterá dobre. Autorka by mala recept opraviť a prepísať.
mirkamt
Ked som si postup prečítala pomaly, dalo by sa podľa neho piecť. Len prosím o vyjadrenie autorky, kedže sa mi koláčik páči, či sú správne uvedené suroviny, ked o nich také skúsené pekárky ako @ancicka pochybujú.
mirkamt
Pre menej skúsené gazdinky prosím tiež uviesť, ako dlho a na akej teplote ho treba piecť. Ďakujem
darina57
@monda cesto ide do klasickeho plechu 30x40..ano do toho cesta ide 10 vajec...@ancicka..bez urazky recept je napisany zrozumitelne a napisala som ho tak ako ho ma napisany..originalna autorka..napisala som ze recept som prevzala od sikulky kelinky..cesto je upecene super..ako toto mozes napisat..???vyssie?zalezi aky mas plech..rozmery som uz napisala..a ako by si to urobila ty ..urob si ako chces!ty..to je samozrejme..@dandy..recept je napisany velmi dobre..a akoze neexistuje aby do cesta islo 10 vajec...nic v zlom ale asi malo pecies..ked toto nevies..uz som robila kolac kde islo 26 vajec...moja mila..nema sa tu co prepisovat ..ach zeny!pocula som tu ze sa tu najdu aj take vselijake ..zeny co len ohovaraju a sami nic neupecu ..teraz ako to tu tak citam asi to bude pravda....@mirkamt...suroviny su uvedene spravne za to rucim..ja som ho piekla..a nepeciem kolac po prvy krat..a este co sa tyka toho kolko kolac piect..ja si myslim ze kazda rura pecia inak a asi vies kedy je kolac upeceny..ja peciem v horkovzdusnej rure..asi 20 minut ale ako som napisala to zalezi od truby..a na 170 stupnov..a tiez zalezi z kolkych vajec je kolac urobeny..tento ma 10 tak to musime kontrolovat..myslim tych menej skusenych..ja nemusim..mam to v oku..uz..uz som v zivote toho upiekla dost..staci si pozriet moje albumy na inych serveroch..ked niekto bude chciet konkretne kde ..nech mi napise mail..a poviem kde presne aby som si tu nerobila reklamu..prajem vsetkym krasny vecer...ked nieco kludne sa pytajte..rada odpoviem..
monda
ja dakujem za odpoved, pekný večer :-)
evanaaa
Prečítala som si dvakrát postup, ja tam nevidím nič chaotické, treba asi vyskúšať, myslím, že sa nedá pokaziť, žĺtky idú do vyšľahaného snehu, je to iný technologický postup, ak tak môžem povedať, také cesto je o trošičku hutnejšie, ja som tak pekávala ( dia koláče sa väčšinou piekli takto). Akurát tam zostane tých 5 žĺtkov z druhého krému, tie sa dajú inde upotrebiť. Aj krémy sú trošku netradičné, jedine , čo chýba sú banány v surovinách. Ale inak chválim.
astheart
Noooo, mně se zdá 10 vajec do těsta na jeden plech taky moc, i kdyby už ten plech byl tak velký, že se skoro nevejde od trouby. Rozhodně bych jich tam tolik nedala, ale to je moje věc, tak jak, @darina57 , říkáš. Já se jen divím, že na ty komentáře varecháček odpovídáš tak podrážděně, ublíženě a cítíš potřebu všem dokázat, že ty přece musíš mít pravdu. Nemusíš - v tom je ten tvůj problém.
darina57
@evanaaa...dakujem..ale musim ta opet poopravit ale su tam aj banany....@astheart..tebe musim napisat len tolko je to jeden z kolacov kde ide 10 vajec na jeden plech nikto ti to nekaze urobit ten kolacik..je tu spustu inych ktore si ho urobia..a bez reci..kto ako ma na aky kolacik taky urobi preto sa sem davaju kolaciky narocne i menej narocne..a po druhe a neodpovidam podrazdene..ale ak sa tu najdu take ako ty ..a bude ich viac..tak to tu zabalim..a necitim potrebu nikomu nic dokazovat..ja som napisala len ze som uz toho upiekla dost na to:aby som mohla povedat respektive napisat to com napisala..a nemam ziadny problem ten mas asi ty..niekedy sa musi odpovedat aj tak na komentare ako som odpovedala....pani moja..prajem pekny den..
darina57
@evanaaa ,.este som zabudla moja pekna ..technologicky postup nie je iny..robim skoro vsetky zakusky tak ze vzdy si najprv vyslaham bielky a potom pridavam zltky..skus to uvidis ake bude cesto nadychane,..robim tak asi 90%..zakuskov malokedy robim tak ze najprv zltky vymiesam s cukrom..atd...aj tebe prajem pekny den..a vazne skus tak takym zaciatkom piect..a muku vzdy preosievam a zasadne do cesta vmiesam rucne ..nikdy nie mixerom..
mirkamt
@darina57 Darinka, ďakujem za odpoveď. Keďže sú suroviny správne a napísala si mi, ako koláčik piecť, zaradím ho do zoznamu na vyskúšanie. Viem, že ty si už skúsená pekárka, všimla som si tvoje krásne diela, ale ja, čo som doteraz nemala rúru a zatiaľ som len 2x sama piekla (kedysi som samozrejme pomáhala mame, ale to len urobiť cesto, piekla sama), potrebujem mať napísanú približnú dobu pečenia (samozrejme, že koláč sledujem) a na akú teplotu piecť. PS: Nehnevaj sa, ale tie banány ozaj nie sú uvedené v surovinách.
evanaaa
@darina57 , ja som myslela tým postupom to, že sa väčšinou vymiešajú žĺtka a až potom ide ostatné, tu je to naopak, a takto som ja väčšinou piekla diabetické koláče, lebo žĺtky sa so sladidlom nedali vymiešať, ale teraz sa to dá napr. s Xilitolom. Inak, všimla som si, že si ozaj dobrá a skúsená pekárka, len ťa tu ešte nepoznajú, terba vydržať, nesmieš hneď hádzať flintu do žita, ako sa hovorí, je tu niekoľkotisíc ( hádam nepreháňam) priaznivcov a veľa prispievateľov, tak tých pár je ozaj malé percento na to, aby si tu "zbalila".
No a tie banány- nie sú v surovinách, ale v postupe ich máš, no to nevadí, každý si domyslí.
monikab
ja tu nevidím nič nezrozumitelné,všetko chápem,lebo tiež pečiem často,no ale,naozaj veľa vajíčok a ešte sa zvyšia žltka..dobre použijem ích niekde inde...ale určite je mňam...
janger
Ja neviem, ale mne sa tych 10 vajec nezda az tak strasne moc, ako to tu niektore spominate... Ved na taky obrovsky plech je to tak akurat. Rezy iste vyborne, kombinacia cokoladoveho a karameloveho kremu, mnam :-).
darina57
@monikab dakujem je vidiet ze sa vyznas...@janger tak isto aj ty dakujem..a vobec vsetkym dakujem aj za pozitivne aj negativne nazory..nie vsetci sme rovnaky..pekny vecer vsetkym..
zifi
@darina57 Vajec sa obcas dava aj viac. Ja v tom problem nevidim. Ked kolac vyskusam a nebude dobry, napisem.

K uprave:
1. Oprav dve bodky - spravne su 3 bodky a medzera
2. Napis CESTO, KREM atd. velkym pismom - bude tomu rozumiet kazdy ( aj 15 rocna mamicka... :-)
3. A urcite neprestavaj pisat. Je tazsie upect, ofotit a ist "s kozou na trh", ako si tu len tak pod receptom pofrflat... :-)
darina57
@zifi no to sa ozval ten pravy co tu toho navaril a napiekol!!!!!ja si nic opravovat nebudem ..nemam co...asi mas vela casu ked tu pod receptami ofrflavas kto a co ako napisal..a uz sa tesim kedy ty nieco upecies a das ty sem recept..a prestanes tu niekoho kritizovat ..a ze mam male pismena sa nedaj vysmiat..to prave pochopi aj ta 15-nastrocna mamicka..a nie si admin..aby si ma ty kritizoval ....zamysli sa nad sebov a upec nieco alebo uvar a potom ti dovolim aj kritizovat..
orchidea
Koláčik vyzerá výborne a kombinácia tých dvoch krémov...mňam. Ukladám si ho a keď budem mať nadbytok vajíčok :) tak určite vyskúšam. V recepte nevidím žiadny nedostatok, to, že nie je napísaný s takou úpravou akú majú iní to ozaj nevadí....
dogagador
recept som pochopila asi na tretie citanie, nasla som dokonca aj banany, nie v surovinach, ale v texte. ked to clovek cita velmi sustredene, najde zmysel. a ja som to urobila, lebo sa mi obrazok kolacika pacil.
medovnicek
aj tieto sa mi páčia, ukladám a všetky posúvam neterke, ktorá rada pečie zákusky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia