Rezne v zemiakovom cestíčku

Autor receptu: uschi

Veľmi chutný a obľúbený recept v našej rodine.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Každý rezeň osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a naklepeme. Mäso potrieme z jednej strany taveným syrom a chvíľu necháme odstáť.
  2. Medzitým si pripravíme cestíčko. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme vajcia, soľ, čierne korenie a toľko múky, aby vzniklo hustejšie cestíčko. Rezne namočíme do cestíčka a vypražíme na rozpálenom oleji /najskôr zo strany potretej syrom/.
  3. Vypražené rezne uložíme na plech, podlejeme trochou vody, prelejeme šľahačkou a zapečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov. Ako prílohu podávame zemiaky a zeleninu.