Rezne v zemiakovom cestíčku
Autor receptu: uschi
Veľmi chutný a obľúbený recept v našej rodine.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Každý rezeň osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a naklepeme. Mäso potrieme z jednej strany taveným syrom a chvíľu necháme odstáť.
- Medzitým si pripravíme cestíčko. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. K zemiakom pridáme vajcia, soľ, čierne korenie a toľko múky, aby vzniklo hustejšie cestíčko. Rezne namočíme do cestíčka a vypražíme na rozpálenom oleji /najskôr zo strany potretej syrom/.
- Vypražené rezne uložíme na plech, podlejeme trochou vody, prelejeme šľahačkou a zapečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov. Ako prílohu podávame zemiaky a zeleninu.