Rezeň v cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

...noo, je to skôr taký mini rezníček, a je ich celé stádo...zvykneme ich robiť na studené misy, vtedy keď podávame viac chodov, alebo jednoducho keď na nich máme chuť, ako napríklad dnes večer...

15 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...nepíšem množstvá, lebo každý si pripraví toľko, koľko potrebuje. Mäso si nakrájame na kocky, najlepšie je bravčové stehno, kuracie, alebo morčacie prsia... TIP: mäso nenaklepeme, je nakrájané na malé kúsky, rýchlo sa prepečie a ostane šťavnaté...
  2. ...z vajíčka, múky, čierneho korenia, soli a nastrúhaného zemiačka (teraz som robil bez zemiaka) spravíme hladké, hustejšie cestíčko. TIP II: Do cestíčka pridáme kúsok studenej sódy, alebo minerálky, bude chrumkavé...
  3. ...do cestíčka vložíme mäso, premiešame a dáme do rozpáleného oleja, po chvíľke otočíme a dopečieme. Mini rezne sú prepečené rýchlejšie ako klasické, mäsko je mäkkučké a šťavnaté. Po upečení dáme na papierový obrúsok a zabavíme ich prebytočného tuku...
  4. ...a teraz jedna anketa...z akej časti bravčového zvyknete robiť rezne a prečo? Ja najčastejšie z orecha, je to krásne mäsko zo stehna, po vypražení nie je suché a je rýchlo hotové...dobrú chuť