Rezeň v cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: enerrgizer
...noo, je to skôr taký mini rezníček, a je ich celé stádo...zvykneme ich robiť na studené misy, vtedy keď podávame viac chodov, alebo jednoducho keď na nich máme chuť, ako napríklad dnes večer...
15 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- ...nepíšem množstvá, lebo každý si pripraví toľko, koľko potrebuje. Mäso si nakrájame na kocky, najlepšie je bravčové stehno, kuracie, alebo morčacie prsia... TIP: mäso nenaklepeme, je nakrájané na malé kúsky, rýchlo sa prepečie a ostane šťavnaté...
- ...z vajíčka, múky, čierneho korenia, soli a nastrúhaného zemiačka (teraz som robil bez zemiaka) spravíme hladké, hustejšie cestíčko. TIP II: Do cestíčka pridáme kúsok studenej sódy, alebo minerálky, bude chrumkavé...
- ...do cestíčka vložíme mäso, premiešame a dáme do rozpáleného oleja, po chvíľke otočíme a dopečieme. Mini rezne sú prepečené rýchlejšie ako klasické, mäsko je mäkkučké a šťavnaté. Po upečení dáme na papierový obrúsok a zabavíme ich prebytočného tuku...
- ...a teraz jedna anketa...z akej časti bravčového zvyknete robiť rezne a prečo? Ja najčastejšie z orecha, je to krásne mäsko zo stehna, po vypražení nie je suché a je rýchlo hotové...dobrú chuť