Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 16. decembra 2011
Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou (fotorecept)
Foto: dorisa

Kuraciu pečeň robievam najčastejšie len s cibuľkou a korením na soľou. Tentokrát som si pridala aj mletú červenú papriku. Ako prílohu som volila slovenskú cestovinovú ryžu:)

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks väčšia
1 KL
 soľ
1 PL (na zahustenie)
Príloha:
500 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvicu dáme olej, nahrubo nakrájanú cibuľu trocha osmahneme.

    Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme umytú a odblanenú kuraciu pečeň a mletú červenú papriku a čierne mleté korenie.

    Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prikryté necháme, aby sa pečeň zatiahla, potom podlejeme trochou vody, ak chceme mať viac šťavy, tak viac vody. Pečeň dodusíme domäkka.

    Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridáme trocha (asi 1PL) solamylu na zahustenie.

    Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme prejsť varom a nakoniec jedlo osolíme podľa chuti.

    Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme slovenskú ryžu, osmahneme ju, osolíme a podlejeme vodou , varíme ako ryžu.

    Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s tatárskou omáčkou, alebo uhorkou. Dobrú chuť.

    Restovaná kuracia pečeň so slovenskou ryžou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

frezia68
Práve som teraz dokončila,len bez solamylu a červenú papriku som pridala pred ukončením.Máme dnes rovnaké chute :-) a pretože mám čerstvý chren,bola príloha cvikla s chrenom,tak dobrú chuť .
dorisa
...aj ja som mala cviklu k pečeni, to vždy. Ďakujemj za komentár.
tatranka
Je to rýchly a chutný obed.Volím ho v dobe zaneprázdnenia.Predpokladám,že aj ty.
dorisa
@tatranka ,presne tak, sťahovali sme dcéru,ani jesť nebolo času,nie to ešte kuchtiť, ďakujem za komentár.
aroooo
Robím podobne, raz som v rádiu počula recept, išlo tam okrem toho čo píšeš aj dosť veľa pretlačeného cesnaku vraj čím viac, tým lepšie, zaliate miesto vody červ.vínom a tuším aj majoránka na koniec.
verads
Čaute baby !
Ja to zvyknem tiež takto, len dávam viac cibule a na konci chutím vegetou a majoránkou, a skôr potlčené zemiaky...šalát rôzny , uhorkový ,paradajkový,cvikla, atd.,..
izabella929
nuž, čo je kuracinka a pečienka to máme radi...často robím aj ja tie rýchle jedlá...
betul
..to som dávno nerobila..dobrá išpirácia...
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@dorisa ,vyborna pochutka!!!!!!!!!!!aj ja mam rada pecienku,aj ju casto robievam takto ako ty.prosim ta povedz mi aka je to slovenska ryza?neaka ina ako druhe?
3sandra3
tiež som dávno nejedla pečienku, teda kuraciu... husaciu som jedla pred dvomi týždňami,,, túto restovanú veru urobím,,, mám rada
sneica
kuracej pecene sa neviem dojest...je to najoblubenejsie jedlo nasej domacnosti,a to vsetkych clenov...robievam klasicku ryzu ale tentokrat spravim slovensku...


janger
Takuto pecienku tiez robievam, mam to velmi rada. Nabuduce spravim so slovenskou ryzou. Mam ju sice taliansku, ale v podstate je to iste ;-)
henny44
Dievčatá,ja pečienku zahusťujem horčicou.....nám to chutí s klasickou ryžou,ale skúsim aj slovenskú...a zaujímavé je,že ju neoprahneš do hneda,aspoň to tak vyzerá na obr.,dobrý nápad :)
pitbull
Dobrý deň, recept výborný, ale neviem si predstaviť toto jedlo s tatárskou omáčkou.
dorisa
@pitbul , hahaha, ja aj k restovanej pečeni papám trocha tatarskej omáčky. Taký zvyk :) Ďakujem za komentár.