Rebierka s fazuľovou omáčkou a jalapeňos
Autor receptu: redakcia
Oheň a jedlo.
Pečenie nad
pahrebou, otáčanie
ražňa, varenie
v kotlíku. Čas
prázdnin praje takejto
romantike. V našej
kuchyni sme ešte
pridali trochu štipľavosti.
A výsledok?
Dvojnásobne ohnivé
jedlá...
4 porcie |
60 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Fazuľu namočíme do vody na 2 hodiny, scedíme
a v osolenej vode uvaríme domäkka. V oleji rozmiešame
grilovacie korenie, soľ a roztlačený cesnak, touto zmesou
potrieme bravčové rebrá, ktoré pečieme v rúre v prikrytom
pekáči pri teplote 150 °C asi 3 hodiny.
- Rebrá počas pečenia podlievame vodou a otáčame. Asi
po dvoch hodinách pridáme k mäsu piecť umyté mrkvičky.
Mäso musí ostať mäkké tak, aby sa dali vyberať kosti rukou.
- Na panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú
cibuľu a opečieme dohneda. Pridáme nakrájanú čili
papričku a uvarenú fazuľu, zalejeme výpekom z mäsa
a všetko spolu krátko povaríme.
- Natrhané mäso prelievame fazuľou, dozdobíme jalapeňos
papričkami a pridáme upečenú mrkvu. Podávame
s čerstvým chlebom.