Rebierka s fazuľovou omáčkou a jalapeňos

Autor receptu: redakcia

Oheň a jedlo. Pečenie nad pahrebou, otáčanie ražňa, varenie v kotlíku. Čas prázdnin praje takejto romantike. V našej kuchyni sme ešte pridali trochu štipľavosti. A výsledok? Dvojnásobne ohnivé jedlá...

4
porcie
60 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľu namočíme do vody na 2 hodiny, scedíme a v osolenej vode uvaríme domäkka. V oleji rozmiešame grilovacie korenie, soľ a roztlačený cesnak, touto zmesou potrieme bravčové rebrá, ktoré pečieme v rúre v prikrytom pekáči pri teplote 150 °C asi 3 hodiny.
  2. Rebrá počas pečenia podlievame vodou a otáčame. Asi po dvoch hodinách pridáme k mäsu piecť umyté mrkvičky. Mäso musí ostať mäkké tak, aby sa dali vyberať kosti rukou.
  3. Na panvici zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opečieme dohneda. Pridáme nakrájanú čili papričku a uvarenú fazuľu, zalejeme výpekom z mäsa a všetko spolu krátko povaríme.
  4. Natrhané mäso prelievame fazuľou, dozdobíme jalapeňos papričkami a pridáme upečenú mrkvu. Podávame s čerstvým chlebom.