Rebekine rohlíčky fotorecept

rebeka360 - fotkarebeka360, 21. novembra 2014
Rebekine rohlíčky (fotorecept)
Foto: rebeka360
80
porcií

Suroviny

250 g
300 g
300 g
1 bal. sušené
3 ks
1 téglik
1 ČL




Postup

  1. 1

    Maslo s kvasnicami vymiešame varechou.Do smotany dáme žltká,soľ a vyšľahame metličkou.Do misky s maslom pridáme múku a dobre premiešame,pridáme smotanu so žltkami a vypracujeme cesto.Necháme uležať v chladničke minimálne 1-2 dni.( čím dlhšie,tým lepšie) Z cesta si spravíme šúlok. Pripravíme si posýpku na ktorej budeme cesto váľkať. 1hrnek kryštálového cukru 1 hrnek nasekaných orechov veľká lyžica škorice spolu zmiešame

    Rebekine rohlíčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na 5 častí. Každú vyvaľkáme na tenko na pripravenej posýpke. Potom rozdelíme na 16 dielkov. Zmotávame smerom do vnútra.

    Rebekine rohlíčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pri vyvalkaní je dôležité dať na dosku 2 lyžice posýpky - vyvaľkať na jednu stranu a zase dať 2 lyžice a vyvaľkať na druhú stranu.

    Rebekine rohlíčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na papieri alebo folii pri 180 stupnoch do ružova

Diskusia k receptu

frezia
Tvoje rohlicky vyzeraju velmi dobre. Skusim ich spravit z polovicnej davky.
mijaita
I mne se to libi i kdyz pecu vzacne a radeji to nejim, protoze mam maly byt :-) Ale recept vypada jednoduse, mohla bych to zvladnout pro hosty. Fakt pekne, ale co mas na mysli tou posypkou? Mne se to zda jako mlete orechy?
jozka2
Rohlicky musia byt vynikajuce,podobne robim,len by bolo dobre doplnit,ze ich nechavas /dufam/v chlade postat.Kto zacina piect bude to pre neho pomoc.
radost
@mijaita
Pripravíme si posýpku na ktorej budeme cesto váľkať. 1hrnek kryštálového cukru 1 hrnek nasekaných orechov veľká lyžica škorice spolu zmiešame
vodnarka
téglik šľahačkovej smotany =250 ml, či len 200 ml? Vďaka za odpoveď.
ampara
takéto rohlíčky si kupujem v jednom obchode v Hainburgu a vždy som sa čudovala ako dostanú tie orechy dovnútra.ďakujem za objasnenie záhady ,budem si ich piecť sama. 5*
lubavas658
u nás idú takéto suchšie sladkosti.Spôsob prípravy si uložím po upresnení veľkosti smotany a dávam 5 hviezdičiek.
jarunka
Tiez sa mi pacia tieto rohlicky, skusim urobit z polovicnej davky.
rebeka360
vodnarka,
lubavas658....já kupujem šľahačku 33% z Lídla ale môže byť i iná
rebeka360
Ďakujem všetkým za hviezdičky,dúfam že vám budú rohlíčky chutiť a budete ich radi robiť nielen na vianočné sviatky:):):)
evanaaa
Zaujímavý postup, s akým som sa ešte nestretla, zmiešať kvasnice s maslo, ale ako vidím výsledok, oplatilo sa a rohlíčky sa mi páčia, sú tam moje obľúbené orechy, s cestom, či s pečením sa netreba ponáhľať, čo sa mi páči a dúfam, aj keď to nespomínaš, @rebeka360 , treba nechať v chladničke odpočinúť. Ukladám si do KK, vhodné na vianočné pečenie, ako spomínaš.
rebeka360

evanaaa,.už som doplnila,že treba dať do chladničky odpočinúť,vyskúšaj,a potom sa ozvi či si bola spokojná,ďakujem:)
dandika1
@rebeka360l vyskusala som Tvoj rcp.na rohlicky ,musim povedat a pochvait sa,vydarili sa su chutne a ked trochu postali tak su aj maksie.Dakujem, su ulozene v KK a budu sa piest castejsie.Prajem Pozehnane a milosti plne Vianocne sviatky...
rebeka360
dandika1.....ďakujem,tiež prajem pekné sviatky a veľa zdravia,šťastia a úspechov v Novom roku2015:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia