Rebarborový nápoj

pupava - fotkapupava, 20. mája 2013
Rebarborový nápoj
Foto: pupava

Nadávame tomu kompót, no skôr, než by sa stihol zavariť, ho zjeme do niekoľkých hodín od uvarenia. Vôňou pripomína varené víno, akurát ho môžu Zobraziť celý popisNadávame tomu kompót, no skôr, než by sa stihol zavariť, ho zjeme do niekoľkých hodín od uvarenia. Vôňou pripomína varené víno, akurát ho môžu i detiská, je dobrý, sladký i kyslý zároveň, do horúcejších jarných dní je skvelé dať do pohára s rebarborovým kompótom aj ľad a popíjať :)

Suroviny

150 g
podľa potreby
5 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájanú a olúpanú rebarboru dáme do hrnca, posypeme cukrom a zalejeme vodou (tak, aby bola rebarbora celá zaliata). Do hrnca hodíme klinčeky, škoricu (zlomíme ju na polovicu) a celé necháme variť. Sem- tam premiešame, ochutnáme (podľa potreby pridáme cukor, keby bola voda príliš kyslá z rebarbory) a necháme prejsť varom.

  2. 2

    Dá sa piť aj teplý, no do horúcich dní je lepšie nechať celú záležitosť vychladnúť, naliať do pohára, pridať ľad a užívať si. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

rea1
robievam taký, už roky. len vody dávam veľa, nielen na zaliatie rebarbory. a pretože mne nie je nič dostatočne kyslé, pridávam aj citrón nakrájamý na kolieska, a po dovarení aj šťavu ešte z jedného. u nás sa tomu hovorí rýchly kompót a robím ho aj z jabĺk a neskôr z broskýň a sliviek. vždy veľa vody na pitie a ovocie sa potom povyjedá.
pupava
Z ovocia tiež môže byť skvelý! vravím, my mu tiež hovoríme kompót, ale väčšinou sa rýchlejšie sa vypije rýchlejšie, než by sa stihol zavariť... :) A citrón práve z dôvodu, že rebarbora je sama o sebe kyslá, už nedávame, ale sto ľudí, sto chutí :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia