Foto: pupava
Nadávame tomu kompót, no skôr, než by sa stihol zavariť, ho zjeme do niekoľkých hodín od uvarenia. Vôňou pripomína varené víno, akurát ho môžu Zobraziť celý popisNadávame tomu kompót, no skôr, než by sa stihol zavariť, ho zjeme do niekoľkých hodín od uvarenia. Vôňou pripomína varené víno, akurát ho môžu i detiská, je dobrý, sladký i kyslý zároveň, do horúcejších jarných dní je skvelé dať do pohára s rebarborovým kompótom aj ľad a popíjať :)
Postup
-
1
Nakrájanú a olúpanú rebarboru dáme do hrnca, posypeme cukrom a zalejeme vodou (tak, aby bola rebarbora celá zaliata). Do hrnca hodíme klinčeky, škoricu (zlomíme ju na polovicu) a celé necháme variť. Sem- tam premiešame, ochutnáme (podľa potreby pridáme cukor, keby bola voda príliš kyslá z rebarbory) a necháme prejsť varom.
- 2
Dá sa piť aj teplý, no do horúcich dní je lepšie nechať celú záležitosť vychladnúť, naliať do pohára, pridať ľad a užívať si. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu