Rebarborový nápoj
Autor receptu: pupava
Nadávame tomu kompót, no skôr, než by sa stihol zavariť, ho zjeme do niekoľkých
hodín od uvarenia. Vôňou pripomína varené víno, akurát ho môžu i detiská, je dobrý,
sladký i kyslý zároveň, do horúcejších jarných dní je skvelé dať do pohára s
rebarborovým kompótom aj ľad a popíjať :)
Postup
- Nakrájanú a olúpanú rebarboru dáme do hrnca, posypeme cukrom a zalejeme vodou (tak, aby bola rebarbora celá zaliata). Do hrnca hodíme klinčeky, škoricu (zlomíme ju na polovicu) a celé necháme variť. Sem- tam premiešame, ochutnáme (podľa potreby pridáme cukor, keby bola voda príliš kyslá z rebarbory) a necháme prejsť varom.
- Dá sa piť aj teplý, no do horúcich dní je lepšie nechať celú záležitosť vychladnúť, naliať do pohára, pridať ľad a užívať si.
Dobrú chuť! :)