Rebarborový nápoj

Autor receptu: pupava

Nadávame tomu kompót, no skôr, než by sa stihol zavariť, ho zjeme do niekoľkých hodín od uvarenia. Vôňou pripomína varené víno, akurát ho môžu i detiská, je dobrý, sladký i kyslý zároveň, do horúcejších jarných dní je skvelé dať do pohára s rebarborovým kompótom aj ľad a popíjať :)

Postup

  1. Nakrájanú a olúpanú rebarboru dáme do hrnca, posypeme cukrom a zalejeme vodou (tak, aby bola rebarbora celá zaliata). Do hrnca hodíme klinčeky, škoricu (zlomíme ju na polovicu) a celé necháme variť. Sem- tam premiešame, ochutnáme (podľa potreby pridáme cukor, keby bola voda príliš kyslá z rebarbory) a necháme prejsť varom.
  2. Dá sa piť aj teplý, no do horúcich dní je lepšie nechať celú záležitosť vychladnúť, naliať do pohára, pridať ľad a užívať si. Dobrú chuť! :)