Foto: egreska
Suroviny
Cesto: | |
360 g |
|
1/2 balíčka |
|
4 |
|
180 g |
|
110 g |
|
Rebarborova vrstva: | |
1 kg |
|
asi 200 g |
|
1/2 čl |
|
50 ml |
|
asi 2 PL |
|
Sneh: | |
4 |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Očistenu a nakrajanu rebarboru dame do hrnca ,podlejeme malinko vodou( stačí 1/2 dcl) aby nam neprihorela.Ked začne vriet ,pustí vela vody,vodu zlejeme kolko sa da.Vmiešame cukor podla chuti ale možno vam bude 200g cukru aj malo..Ked sa cukor rozpustí pridame škrob rozmiešany vo vode a varime na miernom ohni kym to trošku nezhustne.Rebarboru dlho nevarte ,je dobre ked su tam kusky.Odstavíme na bok.
- 2
Pripravíme si cesto,možete ho urobit v mixeri s nožmi alebo ručne vymiesit.Plech si vymažeme a vysypeme struhankou a cesto poroztlačame rukami aj na boky.
- 3
Rebarboru vylejeme na cesto(nemusí byt vychladnuta) a dame piect do rury na 180 st asi 35-40 minut.
- 4
Pred koncom vyšlahame sneh s cukrom a navrstvíme na kolač,dopečieme kym sneh nie je hnedý.Kolač musí uplne vychladnut a stuhnut ,najlepšie v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za úžasný recept. Určite ho budem piecť často.
Ďakujem za úžasný recept. Určite ho budem piecť často.