Rebarborový koláč s tvarohom

nika92 - fotkanika92, 24. apríla 2016
Rebarborový koláč s tvarohom
Foto: nika92

Vždy sa tešíme na zahájenie sezóny, kedy môžeme upiecť prvý koláčik z rebarbory. Inak tomu nebolo ani práve dnes :) Odporúčam tento šťavnatý, mäkkučký Zobraziť celý popisVždy sa tešíme na zahájenie sezóny, kedy môžeme upiecť prvý koláčik z rebarbory. Inak tomu nebolo ani práve dnes :) Odporúčam tento šťavnatý, mäkkučký koláčik na každú príležitosť.

24
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
250 g
200 g
2 ks
1/2 balenia
250 ml
1 PL
Plnka:
500 g
2 ks
1 balenie
podľa chuti
500 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Na doske si vypracujeme cesto, rozdelíme ho na polovice a každú z nich vyvaľkáme na veľkosť plechu (klasického). Jeden plát cesta uložíme na pomastený plech a rozotrieme naň plnku, ktorú sme vymiešali z tvarohu, vanilínového a práškového cukru, 2 žĺtkov a zo snehu z 2 bielkov.

  2. 2

    Ošúpanú rebarboru pokrájame na kúsky, posypeme cukrom a škoricou. Rozložíme ju na tvarohovú plnku, prikryjeme druhým plátom cesta a dľaňou pritlačíme. Povrch koláča potrieme žĺtkom. Dáme piecť do predhriatej rúry.

Diskusia k receptu

nika92
@Kukulienka71 (24.4.2016 23:12)

keby sa to nejako dala, ja by som Vám hned poslala :) a to myslím vážne :)
janger
Aj ja si uz na rebarboru chutim, este sme tento rok nemali....Dobre si napiekla.
kimlo
Už aby mi na záhrade ešte tá rebarbora podrástla, určite tento koláč vyskúšam... 5*
salinka
@nika moja, ďakujem ti pekne za recept:-) @kimlo a tebe za pripomenutie, ináč by som ho prepásla. Výborný, osviežujúci koláč. Akurát som bez okuliarov prečítala miesto polievkovej čajovú lyžičku kakaa, takže nie je tak pekne vyfarbený:-)



nika92
@Salinka (7.5.2016 20:20)

wau, perfektne sa vám podaril. My ho tiež zbožňujeme :) a farbou ho mávame často uplne rovnaký.
kukulienka71
@nika92 , ďakujem za recept, koláčik je skvelý! Ani som netušila, ako veľmi sa k tvarohu hodí moja obľúbená rebarbora:-) Škoda, že dcérka začala byť vyberavá, už mi nezje koláče s jablkami a ani tento nechcela kvôli tomu "zelenému tam":-( Surové jablká má našťastie rada.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia