« Naspäť na tento recept

Rebarborové tortičky verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Z múky, masla, vajíčka a práškového cukru vypracujeme cesto a necháme odležať v chladničke asi 30 minút.

Cesto vyvaľkáme, vtlačíme do individuálnych malých tortových foriem alebo formičiek na tartaletky (cesto vytiahneme aj na boky) a necháme ho chladiť ďalších 30 minút. Potom studené vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 12 minút, po upečení necháme vychladnúť.

Ošúpanú rebarboru nakrájame na menšie kúsky (asi 2 cm) a na miernom ohni varíme spolu s cukrom na veľmi hustý džem. Z času na čas podlejeme vodou, aby neprihorela. Rebarborovú zmes necháme vychladnúť a naplníme ňou upečené korpusy.

Suroviny




30
minút
príprava
12
minút
na 170 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist