Rebarborový koláč

Rebarborové tortičky

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, masla, vajíčka a práškového cukru vypracujeme cesto a necháme odležať v chladničke asi 30 minút.
  2. Cesto vyvaľkáme, vtlačíme do individuálnych malých tortových foriem alebo formičiek na tartaletky (cesto vytiahneme aj na boky) a necháme ho chladiť ďalších 30 minút. Potom studené vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C a pečieme asi 12 minút, po upečení necháme vychladnúť.
  3. Ošúpanú rebarboru nakrájame na menšie kúsky (asi 2 cm) a na miernom ohni varíme spolu s cukrom na veľmi hustý džem. Z času na čas podlejeme vodou, aby neprihorela. Rebarborovú zmes necháme vychladnúť a naplníme ňou upečené korpusy.