Rebarborové tiramisu (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Priateľka mi dala rebarboru, po dlhom hľadaní receptu som zvolila tradíciu s obmenou.

8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na koláčik.
  2. Rebarboru olúpeme a nakrájame nadrobno.
  3. Do rajničky dáme maslo, na ňom udusíme rebarboru. Potom zmäknutú roztlačíme na kašu.
  4. Do misky dáme Ricottu, tvaroh, cukor a pomarančovú šťavu.
  5. Suroviny v miske zmiešame....
  6. ...pridáme rebarborovú hmotu a opätovne premiešame.
  7. Zoberieme si zapekaciu misu, vyložíme ju foliou. Dlhé piškoty kladieme na dno v radoch.
  8. Na piškoty nalejeme polovicu zmesi.
  9. Znova dáme ďaľšiu vrstvu piškót, tentokrát okrúhle, a znova na ne dáme ostatok zmesi. Na koniec dáme na vrch podlhovasté piškoty.
  10. Celý koláčik potom posypeme kakaovým práškom cez sitko.
  11. Na druhý deň nakrájame a možeme pozvať kamarátky.