Suroviny
| Na cesto: | |
| 75 g |
|
| 40 g |
|
| 150 g |
|
| 20 g |
|
| Na prvú náplň: | |
| 2 ks |
|
| 60 g |
|
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL horúca |
|
| Na druhú náplň: | |
| 2 PL |
|
| 170 - 200 g |
|
| 1 a 1/2 tyčinky |
|
| 400 ml |
|
| 750 g |
|
Postup
-
1
Z múky, cukru, kokosu a masla spracujeme mrveničkové cesto.
-
2
Do tortovej formy "pricvikneme" papier na pečenie, nasypeme cesto
-
3
a popritláčame ho na dno formy. Pečieme 10 minút pri 200 °C.
-
4
Pripravíme si suroviny na prvú náplň.
-
5
Celé vajíčka, cukor a vodu vyšľaháme dopenista. Na záver primiešame škrobovú múčku.
-
6
Upečené horúce cesto potrieme marmeládou.
-
7
A zalejeme vajíčkovou penou. Pečieme ďalších 12 minút.
-
8
Rebarboru ošúpeme.
-
9
Nakrájame na kocky. Pripravíme si cukor. Ja som použila len 170g, ale v pôvodnom recepte je 200g.
-
10
Do menšieho hrnca dáme nakrájanú rebarboru, cukor a citrónovú šťavu.
-
11
Varíme cca 10 minút. V polovici varenia k rebarbore pridáme natrhané tyčinky agaru a za stáleho miešania dovaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
-
12
K takmer vychladnutej rebarbore postupne primiešavame vyšľahanú šľahačku.
-
13
Rebarborovú šľahačku navrstvíme do formy a necháme vychladnúť.
-
14
Recept je zo stránky http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/282/rebarborovy-sen.html









vyzerá výborne a krásne spracovaný recept, ukladám a keď zistím čo je ten agar alebo ako ho nahradiť tak sa do nej pustím :-)
ďakujem