Rebarborová torta (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Z múky, cukru, kokosu a masla spracujeme mrveničkové cesto.
- Do tortovej formy "pricvikneme" papier na pečenie, nasypeme cesto
- a popritláčame ho na dno formy. Pečieme 10 minút pri 200 °C.
- Pripravíme si suroviny na prvú náplň.
- Celé vajíčka, cukor a vodu vyšľaháme dopenista. Na záver primiešame škrobovú múčku.
- Upečené horúce cesto potrieme marmeládou.
- A zalejeme vajíčkovou penou. Pečieme ďalších 12 minút.
- Rebarboru ošúpeme.
- Nakrájame na kocky. Pripravíme si cukor. Ja som použila len 170g, ale v pôvodnom recepte je 200g.
- Do menšieho hrnca dáme nakrájanú rebarboru, cukor a citrónovú šťavu.
- Varíme cca 10 minút. V polovici varenia k rebarbore pridáme natrhané tyčinky agaru a za stáleho miešania dovaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- K takmer vychladnutej rebarbore postupne primiešavame vyšľahanú šľahačku.
- Rebarborovú šľahačku navrstvíme do formy a necháme vychladnúť.
- Recept je zo stránky http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/282/rebarborovy-sen.html