Rebarborová torta (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Z múky, cukru, kokosu a masla spracujeme mrveničkové cesto.
  2. Do tortovej formy "pricvikneme" papier na pečenie, nasypeme cesto
  3. a popritláčame ho na dno formy. Pečieme 10 minút pri 200 °C.
  4. Pripravíme si suroviny na prvú náplň.
  5. Celé vajíčka, cukor a vodu vyšľaháme dopenista. Na záver primiešame škrobovú múčku.
  6. Upečené horúce cesto potrieme marmeládou.
  7. A zalejeme vajíčkovou penou. Pečieme ďalších 12 minút.
  8. Rebarboru ošúpeme.
  9. Nakrájame na kocky. Pripravíme si cukor. Ja som použila len 170g, ale v pôvodnom recepte je 200g.
  10. Do menšieho hrnca dáme nakrájanú rebarboru, cukor a citrónovú šťavu.
  11. Varíme cca 10 minút. V polovici varenia k rebarbore pridáme natrhané tyčinky agaru a za stáleho miešania dovaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  12. K takmer vychladnutej rebarbore postupne primiešavame vyšľahanú šľahačku.
  13. Rebarborovú šľahačku navrstvíme do formy a necháme vychladnúť.
  14. Recept je zo stránky http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/282/rebarborovy-sen.html