Ražniči z bravčového mäsa so cherry paradajkami /fotorecept/

pusta - fotkapusta, 24. júna 2012
Ražniči z bravčového mäsa so cherry paradajkami /fotorecept/
Foto: pusta

Mali sme chuť na niečo fajnové, rozhodla som sa pre bravčové ražniči. Nemali sme ho už práve rok. Napadlo ma použiť cherry paradajky a dobre som spravila, lebo ražniči bolo ešte chutnejšie. Robievam k ražniči obyčajne pečené zemiaky, ale ryža s tou výbornou šťavičkou je vynikajúca.

2
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
1 - 2 ks
50 g
1 ks
3 Cl
1 Cl
1 Cl
1 Cl
1 Cl
2 PL
8  ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer som pokrájala bravčové pliecko na kocky.

    Ražniči z bravčového mäsa so cherry paradajkami /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    V mise som zmiešala soľ, drvenú rascu,čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, horčicu a olej na hladkú zmes.

    Ražniči z bravčového mäsa so cherry paradajkami /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Do tejto marinády som naložila kocky mäska, dobre premiešala, aby sa obalil každý kúsok a odložila som ho na noc do chladničky. Ráno som ho vybrala a do obeda som zmes ešte niekoľkokrát spolu premiešala.

    Ražniči z bravčového mäsa so cherry paradajkami /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu som pokrájala na kolieska, slaninku a papriku na štvorce a nachystala som cherry paradajky.

    Ražniči z bravčového mäsa so cherry paradajkami /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Na kovové ihlice na špízy som napichovala tak, že som začala a končila cherry paradajkou, pričom som striedala v poradí za sebou paradajka - slaninka - mäsko - cibuľa - paprika. Na jeden špíz som dala 4 kúsky mäska a paradajky na oboch koncoch zabránia, aby sa suroviny zosunuli dole. Podliala som trochou vody a pridala som aj zvyšok marinády.

    Ražniči z bravčového mäsa so cherry paradajkami /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Vložila som do trúby vyhriatej na 180 stupňov na 45 minút.

    Ražniči z bravčového mäsa so cherry paradajkami /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som s dusenou ryžou, podliate chutnou vypečenou šťavičkou.

    Ražniči z bravčového mäsa so cherry paradajkami /fotorecept/ - obrázok 7

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
sme sa hádam dnes dohodli, aj ja som robila ražničí, ale v leče..má vynikajúcu chuť a je šťavnaté...tvoje je také krásne, ako moje.-))))) ja som sem nedala foto, dnes sa mi s tým nechce hrať...)
Súhlasím s Izabelou. S lečom je šťavnatejšie a podávam k nemu opekané zemiaky resp. "nezdravé hranolky",ktoré keď konzumujeme len občas tak nás nezabijú.

Pridaj komentár k receptu: