Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami fotorecept

pusta - fotkapusta, 24. júna 2012
Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami (fotorecept)
Foto: pusta

Mali sme chuť na niečo fajnové, rozhodla som sa pre bravčové ražniči. Nemali sme ho už práve rok. Napadlo ma použiť cherry paradajky Zobraziť celý popisMali sme chuť na niečo fajnové, rozhodla som sa pre bravčové ražniči. Nemali sme ho už práve rok. Napadlo ma použiť cherry paradajky a dobre som spravila, lebo ražniči bolo ešte chutnejšie. Robievam k ražniči obyčajne pečené zemiaky, ale ryža s tou výbornou šťavičkou je vynikajúca.

2
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
1 - 2 ks
50 g
1 ks
3 Cl
1 Cl
1 Cl
1 Cl
1 Cl
2 PL
8 ks




Postup

  1. 1

    Večer som pokrájala bravčové pliecko na kocky.

    Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mise som zmiešala soľ, drvenú rascu,čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, horčicu a olej na hladkú zmes.

    Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do tejto marinády som naložila kocky mäska, dobre premiešala, aby sa obalil každý kúsok a odložila som ho na noc do chladničky. Ráno som ho vybrala a do obeda som zmes ešte niekoľkokrát spolu premiešala.

    Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu som pokrájala na kolieska, slaninku a papriku na štvorce a nachystala som cherry paradajky.

    Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na kovové ihlice na špízy som napichovala tak, že som začala a končila cherry paradajkou, pričom som striedala v poradí za sebou paradajka - slaninka - mäsko - cibuľa - paprika. Na jeden špíz som dala 4 kúsky mäska a paradajky na oboch koncoch zabránia, aby sa suroviny zosunuli dole. Podliala som trochou vody a pridala som aj zvyšok marinády.

    Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vložila som do trúby vyhriatej na 180 stupňov na 45 minút.

    Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som s dusenou ryžou, podliate chutnou vypečenou šťavičkou.

    Ražniči z bravčového mäsa s cherry paradajkami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
sme sa hádam dnes dohodli, aj ja som robila ražničí, ale v leče..má vynikajúcu chuť a je šťavnaté...tvoje je také krásne, ako moje.-))))) ja som sem nedala foto, dnes sa mi s tým nechce hrať...)
akeber
milujem akékoľvek ražniči , tvoje vyzerá super :-)
jano45
Súhlasím s Izabelou. S lečom je šťavnatejšie a podávam k nemu opekané zemiaky resp. "nezdravé hranolky",ktoré keď konzumujeme len občas tak nás nezabijú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia