Raw dvojfarebné zvončeky

Autor receptu: bibajanka

Rada by som sa podelila o jeden z RAW receptov na sladkosti. Sú zdravé, bez výčitiek a chutné :) vykrojiť môžeme akýkoľvek tvar, takže tieto koláčiky sa dajú robiť aj vianočné, veľkonočné alebo len tak, keď príde chuť.

30
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr spracujeme prvé, tmavé cesto: do mixéra dáme hrnček hrozienok (umytých) a hrnček mandlí. Všetko rozmixujeme na jednu hmotu, ide to pomerne rýchlo. Potom cesto rozvaľkáme na požadovanú hrúbku (cca 0,5 cm). Vaľkáme ho cez foliu, aby sa nelepilo. A už len povykrajovať zvončeky, či iné tvary :)
  2. Pripravíme si druhé, svetlé cesto: do mixéra dáme strúhaný kokos a mixujeme. Sú dve možnosti: buď v klasickom mixéry s nožmi, kde to trvá pomerne dlho, alebo v menšom nadstavci - tzv. kávovom mlynčeku, po menších dávkach. Musí vzniknuť hustá biela, mastná hmota, aby sa dala vyvaľkať na cesto. Ku koncu pridáme ešte lyžicu medu, lyžicu citrónovej šťavy a vanilkovú arómu (struk). Rovnako ako prvé cesto ho rozvaľkáme cez fóliu a vykrajujeme tvary, ktoré nanesieme na prvú, tmavú vrstvu.
  3. A máme hotovo :) Skladujeme v chladničke, zakryté, vydržia (ak sa nezjedia) minimálne týždeň určite, dlhšie som neskúšala. Dobrú chuť!