Ravioly plnené dubákmi s cibuľovým kompótikom
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 27. januára 2022

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
Plnka: | |
200 g (môžu byť mrazené) |
|
125 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
15 g |
|
|
|
|
|
Cibuľový kompótik: | |
250 g |
|
150 g |
|
500 ml |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Na poliatie: | |
100 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme plnku: Nakrájame najemno šalotku a cesnak. Do panvice dáme maslo, nakrájanú cibuľku a cesnak, restujeme dozlatista. Potom pridáme nadrobno nakrájané dubáky a restujeme, až pustia chuť a vôňu. Pridáme najemno nasekanú vňať, ochutíme a necháme vychladnúť, aby sme hubami mohli naplniť cesto.
- 2
Z múky, vajec, soli a vody podľa potreby vypracujeme hladké cesto. Cesto rozvaľkáme na tenký plát a povykrajujeme kolieska. Každý naplníme dubákovou plnkou, preložíme, okraje dobre stlačíme a ravioly uvaríme v slanej vode.
- 3
Na cibuľový kompót nakrájame cibuľu na tenké plátky. Do hrnca nasypeme kryštálový cukor, urobíme z neho karamel, pridáme cibuľu a zalejeme červeným vínom. Zmes necháme podusiť, pridáme trochu masla na zjemnenie a dochutíme soľou a korením.
- 4
Na panvicu dáme zvyšok masla a necháme ho prepražiť, aby malo orieškovú chuť. Polejeme ním scedené ravioly a podávame s cibuľovým kompótikom, môžeme ozdobiť bylinkami.
Tiež plnené cestoviny:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu