Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Ravioly plnené dubákmi s cibuľovým kompótikom

Patrik Stupňan
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 27. januára 2022
Ravioly plnené dubákmi s cibuľovým kompótikom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
150 g
3 ks
Plnka:
200 g (môžu byť mrazené)
125 g
150 g
50 g
15 g
Cibuľový kompótik:
250 g
150 g
500 ml
1 PL
Na poliatie:
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme plnku: Nakrájame najemno šalotku a cesnak. Do panvice dáme maslo, nakrájanú cibuľku a cesnak, restujeme dozlatista. Potom pridáme nadrobno nakrájané dubáky a restujeme, až pustia chuť a vôňu. Pridáme najemno nasekanú vňať, ochutíme a necháme vychladnúť, aby sme hubami mohli naplniť cesto.

  2. 2

    Z múky, vajec, soli a vody podľa potreby vypracujeme hladké cesto. Cesto rozvaľkáme na tenký plát a povykrajujeme kolieska. Každý naplníme dubákovou plnkou, preložíme, okraje dobre stlačíme a ravioly uvaríme v slanej vode.

  3. 3

    Na cibuľový kompót nakrájame cibuľu na tenké plátky. Do hrnca nasypeme kryštálový cukor, urobíme z neho karamel, pridáme cibuľu a zalejeme červeným vínom. Zmes necháme podusiť, pridáme trochu masla na zjemnenie a dochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Na panvicu dáme zvyšok masla a necháme ho prepražiť, aby malo orieškovú chuť. Polejeme ním scedené ravioly a podávame s cibuľovým kompótikom, môžeme ozdobiť bylinkami.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha