Rascový koláč
Rascový koláčik (fotorecept)
Autor receptu: mrscrocombe
Jednoduchý a veľmi chutný rascový
koláčik si pripravíte z pár surovín, ktoré
má asi každý z nás v kuchyni.
Postup
- Maslo izbovej teploty nakrájame na kocky, vložíme do misky a s cukrom vymiešame na krém.
- Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky pridáme k maslu a zamiešame.
- Ďalej pridáme preosiatu múku a dobre zamiešame
- Pridáme mlieko, aby sme cesto nemali príliš tuhé a zamiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho primiešame do cesta spolu s 1 ČL celej rasce. Cesto potom vylejeme do vopred pripravenej maslom vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy s priemerom 15 cm. Vrch cesta uhladíme a pečieme v predhriatej rúre na 160 °C približne 1 hodinu do zlatista.
- Upečený koláč necháme asi 5 minút vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme na tanier, môžeme posypať práškovým cukrom a podávame.
- Koláčik má prekrásnu vôňu i chuť. Môžeme dozdobiť ľubovoľne napr. lístkami mäty, dobrú chuť😊