Rascový koláč

Rascový koláčik (fotorecept)

Autor receptu: mrscrocombe

Jednoduchý a veľmi chutný rascový koláčik si pripravíte z pár surovín, ktoré má asi každý z nás v kuchyni.

60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo izbovej teploty nakrájame na kocky, vložíme do misky a s cukrom vymiešame na krém.
  2. Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky pridáme k maslu a zamiešame.
  3. Ďalej pridáme preosiatu múku a dobre zamiešame
  4. Pridáme mlieko, aby sme cesto nemali príliš tuhé a zamiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho primiešame do cesta spolu s 1 ČL celej rasce. Cesto potom vylejeme do vopred pripravenej maslom vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy s priemerom 15 cm. Vrch cesta uhladíme a pečieme v predhriatej rúre na 160 °C približne 1 hodinu do zlatista.
  5. Upečený koláč necháme asi 5 minút vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme na tanier, môžeme posypať práškovým cukrom a podávame.
  6. Koláčik má prekrásnu vôňu i chuť. Môžeme dozdobiť ľubovoľne napr. lístkami mäty, dobrú chuť😊