Raňajky od srdca

Autor receptu: habakukurica

..a pre chudé bruchá :) v našej domácnosti táto vysnená pozícia pripadá len frajerovi, takže som si povedala, že mu vylepším ráno takouto bombou.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Urobíme si cesto na lievance z vajec, mlieka, múky, medu, kokosu a kypriaceho prášku. Múku a kokos pridávame postupne, ja ich dávam pol na pol a tým sa snažím trochu znížiť obsah múky v recepte. Cesto má byť v konzistencii asi cestíčka na obaľovanie, keď je redšie pridáme ešte múku.
  2. Lievance robíme na teflónovej panvici na nízkom plameni bez pridania tuku - nalejeme cesto na panvicu a potom don naukladáme zopár čerstvých čučoriedok. Keď sú lievance zospodu zlatohnedé obrátime ich.
  3. Karamelovú omáčku si urobíme tak že do trochu vody dáme rozpustiť cukor, asi tak pol šálky a varíme ho na navyššom ohni až kým nemá karamelovú farbu. Následne prilejeme mlieko a varíme až kým sa karamel nerozpustí. Odstavíme, necháme chvíľku bokom aby omáčka stihla zhustnúť a následne polejeme lievance naukladané na seba zlepené jahodovým lekvárom. Podávame s láskou a teplým ranným čajom :)