Raňajková granola s kešu a brusnicami

Autor receptu: jenni

Ďalšia raňajková pochúťka, ktorá vám po pripravení vystačí na pár dní a to aj pre celú rodinu. Pokiaľ sa vám na raňajky nechce variť a vymýšľať niečo, kým ste ešte možno trochu ospalí, tak granolu stačí zaliať mliekom alebo pridať jogurt a pár kusov čerstvého ovocia a o chutné raňajky máte postarané. www.dontbefakebakesomecake.sk

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kešu orechy si najprv nasekáme na menšie kúsky a zmiešame ich s ovsenými vločkami a slnečnicovými semienkami. Pridáme škoricu, soľ, vyškrabané vnútro z vanilkového struku.
  2. Do zmesi pridáme roztopený kokosový olej a premiešame ho so zmesou. Pridáme 2 PL javorového sirupu alebo rastlinného medu, môžete použiť aj iné sladidlo podľa vašej chuti alebo aké máte momentálne doma.
  3. Všetko poriadne premiešame, aby sa suroviny prepojili. Granolu presypeme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie.
  4. Pečieme v predhriatej rúre 20 min. Po vybraní z rúry pridáme ešte 1 PL sladidla a všetko premiešame. Pridáme sušené brusnice, ktoré do zmesi zamiešame a necháme vychladnúť. Vychladnutú granolu uskladníme do sklenenej nádoby.
  5. Podávať môžete so sójovým neochuteným jogurtom alebo rastlinným mliekom, pridajte na kúsky nakrájané čerstvé ovocie a už vám len poprajem dobrú chuť k takýmto rýchlym raňajkám!