Raňajková granola s kešu a brusnicami
Autor receptu: jenni
Ďalšia raňajková pochúťka, ktorá vám po pripravení vystačí na pár dní a to aj pre celú
rodinu. Pokiaľ sa vám na raňajky nechce variť a vymýšľať niečo, kým ste ešte možno
trochu ospalí, tak granolu stačí zaliať mliekom alebo pridať jogurt a pár kusov čerstvého
ovocia a o chutné raňajky máte postarané.
www.dontbefakebakesomecake.sk
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Kešu orechy si najprv nasekáme na menšie kúsky a zmiešame ich s ovsenými vločkami a slnečnicovými semienkami. Pridáme škoricu, soľ, vyškrabané vnútro z vanilkového struku.
- Do zmesi pridáme roztopený kokosový olej a premiešame ho so zmesou. Pridáme 2 PL javorového sirupu alebo rastlinného medu, môžete použiť aj iné sladidlo podľa vašej chuti alebo aké máte momentálne doma.
- Všetko poriadne premiešame, aby sa suroviny prepojili. Granolu presypeme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme v predhriatej rúre 20 min. Po vybraní z rúry pridáme ešte 1 PL sladidla a všetko premiešame. Pridáme sušené brusnice, ktoré do zmesi zamiešame a necháme vychladnúť.
Vychladnutú granolu uskladníme do sklenenej nádoby.
- Podávať môžete so sójovým neochuteným jogurtom alebo rastlinným mliekom, pridajte na kúsky nakrájané čerstvé ovocie a už vám len poprajem dobrú chuť k takýmto rýchlym raňajkám!