Rajčinovo - mrkvový džús (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Nielen veľmi zdravý ale aj veľmi chutný a osviežujúci džusik

2
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Môžete použiť kupovanú rajčinovú a mrkvovú šťavu, alebo použiť odšťavovač, alebo urobiť niečo medzi tým tak, ako som to urobila ja.
  2. Mrkvu nastrúhame, pridáme šťavu z citróna
  3. postrúhanú mrkvu, rajčinovú šťavu (alebo rajčiny pokrájané na drobno) dáme do mixéra a dobre rozmixujeme. Masu precedíme cez sitko, pridáme med, trochu čerstvo namletého čierneho korenia a 2-3 lyžice dobrého hustého, bieleho joguru. Dobre premiešame alebo rozmixujeme.
  4. Podávame ozdobené kopčekom jogurtu, lískom bazalky, nadrobno posekanou reďkvičkou, ale výborné sú aj čierne olivy. Pri takomto nápoji zaželanie "Na zdravie" nadobudne ten správny význam :-)