Foto: sissi29
Pre lenivé gazdinky, alebo keď chcete niečo rýchlo ukuchtiť na obed.
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cibuľu si osmažíme na oleji s maslom.
-
2
Pridáme rajčinový pretlak a vodu. Prevaríme a ochutíme cukrom podľa chuti. Osolíme.
-
3
Cestovinu pridáme do polievky a varíme kým nie je uvarená. Servírujeme na tanieri posypané syrom.
Nerobím to však pretože rajčinovú polievku máme radi redšiu. ;-)
A tá cibuľa? Aj u nás to bol na začiatku problém hlavne čo sa môjho syna týka, ale zvykol si. ;-)
Raz prišiel môj starší syn domov a hovoril mi -mami prosím ťa môžeš zajtra urobiť rajčinovú polievku?Pýtala som sa prečo?Aby som si vylepšil chuť po dnešnej polievke na návšteve u kamarádky.Bol k nej dokonca taký necitlivý / čo normálne nebýva/že sa jej opýtal či vypchla plechovicu od ptretlaku a hotovo.Veľmi sa čudovala,že veď je výborná.
Tým chcem povedať,že každému môže chutiť niečo úplne iné...Nadarmo sa nehovorí...koľko ľudí toľko chutí!!! Prepáč,@sisi29 nechcela som sa ťa dotknúť.Volakedy som cedila polievku aj omáčku od cibule a korenín,už dávno to nerobím,iba keď má prísť návšteva.Domáci sa naučili...
A ešte k tej polievke ja by som rada pridala koreniny ktoré spomínate, ale moji chlapi nemajú radi jedlá ktoré voňajú aromaticky, čo po klinčeku by definitívne áno. Takže keď varím snažím sa tak aby boli oni hlavne spokojní. ;-)