Foto: rennatte
Rafaelo je môj obľúbený dezert, tak som jeho jemnú kokosovú chuť využila pri príprave torty s pravým kokosovým mliekom.
príprava
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
200 g |
|
180 g |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
Krém: | |
400 ml |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
300 g |
|
2 PL |
|
Poleva: | |
200 g |
|
100 ml |
|
Posyp: | |
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva, sneh vyšľaháme do tuha.Do žĺtkovej hmoty vmiešame múku striedavo s tuhým snehom.
-
2
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, rozotrieme od stredu k okrajom, aby pri pečení nevznikol kopček a dáme piecť pri teplote 150°C 30 minút.
-
3
Z dobre vychladeného kokosového mlieka ( recept TU) odoberieme smotanu a odložíme, mlieko použijeme na prípravu pudingu
-
4
Z kokosového mlieka, pudingových práškov a kr. cukru uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť za stáleho miešania
-
5
Maslo s prášk. cukrom vymiešame do peny, pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme na krém
-
6
Upečený korpus rozdelíme na tri časti, pokvapkáme umom a natrieme krémom, aj boky a vrch torty
-
7
Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, pridáme odloženú kokosovú smotanu a vymiešame na hladkú hmotu
-
8
Tortu polejeme ochladnutou (nie horúcou) čokoládou a posypeme kokosom. Ozdobíme domácimi rafaelo guľkami, ktoré napichneme na špáradlo a zapichneme do torty, aby sa negúľali po torte, dozdobíme polovicami mandlí
-
9
....
-
10
....
www.dobrotyodrenaty.sk/recepty.php?akce=view&cisloclanku=2...
viem oceniť, ak v kuchyni niekto aj rozmýšľa. Toto si veľmi dobre vyhútala, všetky palce hore;-P