Raffaello torta de Luxe (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Rafaelo je môj obľúbený dezert, tak som jeho jemnú kokosovú chuť využila pri príprave torty s pravým kokosovým mliekom.
120 minút príprava |
30 minút na 150 °C |
Postup
- Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva, sneh vyšľaháme do tuha.Do žĺtkovej hmoty vmiešame múku striedavo s tuhým snehom.
- Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, rozotrieme od stredu k okrajom, aby pri pečení nevznikol kopček a dáme piecť pri teplote 150°C 30 minút.
- Z dobre vychladeného kokosového mlieka ( recept TU) odoberieme smotanu a odložíme, mlieko použijeme na prípravu pudingu
- Z kokosového mlieka, pudingových práškov a kr. cukru uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť za stáleho miešania
- Maslo s prášk. cukrom vymiešame do peny, pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme na krém
- Upečený korpus rozdelíme na tri časti, pokvapkáme umom a natrieme krémom, aj boky a vrch torty
- Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, pridáme odloženú kokosovú smotanu a vymiešame na hladkú hmotu
- Tortu polejeme ochladnutou (nie horúcou) čokoládou a posypeme kokosom. Ozdobíme domácimi rafaelo guľkami, ktoré napichneme na špáradlo a zapichneme do torty, aby sa negúľali po torte, dozdobíme polovicami mandlí
- ....
- ....