Rafaelo guľky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 15. decembra 2011
Rafaelo guľky (fotorecept)
Foto: ancicka

Sú ako pravé "Rafaelo".

30 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
1 ks ,alebo Hera
1,5 dl teplá
100 g
200 g
podľa potreby na obaľovanie
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny.

    Rafaelo guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postruháme oplatky na tarle,/struhadle/

    Rafaelo guľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    preosejeme pr.cukor a pr. mlieko,zamiešame a pridáme vodu.

    Rafaelo guľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme zmäknuté maslo a kokos a zhnetieme.

    Rafaelo guľky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formujeme guľku vo veľkosti orecha a do vnútra guľky vložíme oriešok.

    Rafaelo guľky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Guľky obaľujeme v kokosovej múčke.

    Rafaelo guľky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotové ukladáme do papierových košičkov.

    Rafaelo guľky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

43 komentárov k receptu
tak tieto krásne a chutné rafaelky určite urobím na tohoročné vianoce, chcem sa ešte opýtyť ako dlho vydržia? Ďakujem ukladám do KK :-)
my ich robíme presne rovnako a sú naozaj báječné ...... a unás vydržia asi 3 dni :D:D:D ale mali by vydržať dlhšie na chladnom mieste aj týždeň :-)
Mňááám, milujem tieto guľky!!!-vyzerajú úžasne!...mám niekde recept na rafaello guľky z jahlí(pšena)...hm, pohľadám a pridám aj ja.
Ja mam uz v mraznicke gastanove gulky, ktore maju vnutri mandlu a po namoceni v cokolade sa este na ozdobu priepi dalsia mandla navrch. Ozdobuju sa este zik-zak s bielou cokoladou. Ukladaju sa obdobne do papierovych kosickov. Recept mam z videa Tak sa to robi. Masa obsahuje okrem gast. pyre aj mlete piskoty, rum atd. Tiez velmi dobre a luxusne. Ja uz nepridavam recepty, lebo nemam fotak . :-(l
tak tento recept sa mi zapáčil, robievam tiež ale len zo salca, kokosu....a tu je úplne iný postup a aj oplátky, supér....kk....@ancicka máš ich peknučké:-)
@ancicka velmi pekne ti ďakujem za tento úžasný recept, chutia omnoho lepšie ako z obchodu, sú výborné. Dneska som ich spravila, ja som dala maslo.... a len dúfam že ešte vydržia do soboty:-))





Prajem krásne a šťastné Vianoce! :-))
@ancicka aj ja som ich robila, ale podla mna nechutia ako original. Original je kremovy a chrumkavy, tieto nie. Nehovorim, ze su zle, su fajn, ale od originalu maju daleko. Ale to je len moj nazor.
@ancicka , ďakujem za skvelý recept, zatiaľ najlepší na tieto guľky. Síce som sušené mlieko vymenila za sušený ovsený nápoj a použila som palmarín, kvôli synovi, no výsledok bol fakt nad moje očakávania :-)
no dnes som ich robila, ale pravdupovediac od originálu majú daleko, moc nám nechutia, mám pocit, že je tam príliš veľa tých tortových oblátok, mne to chutilo ako strúhanka s maslom a kokosom...ale to je môj pocit
ja som robila rafaelky včera, ale dávala som iba salko a kokos, vytvarovala som guľky, dnu som dala mandľu a obalila v kokose, sú jednoduché a veľmi chutné
Dakujem krasne za recep, chutia vyborne :-) Davno som chcela vyskusat,kokos mam velmi rada.No hadam do Velkonocnej nedele vydrzia :-) Robila som z Hery nie z masla, tak som pridala este trosku viac oblatok cuku a kokosu..a veru su skoro ako "prave" .

Pridaj komentár k receptu: