Jablkové lievance

Racúchy

Autor receptu: bugout

Je to recept môjho obľúbeného poľského kuchára. Sú to v podstate lievance ale minimálne v poľských končinách to volajú racúchy. Receptov je veľa, tento je môj obľúbený.

Suroviny

Postup

  1. Na úvod poviem, že používam ochutené acidká... Dodajú tomu taký jemný šmrnc a vždy inú chuť. Je to ale len taká chuť na pozadí, nič výrazné. Zo surovín vypracujeme tečúce, hustejšie ako palacinkové, cesto a pridáme do neho jablká. Môžu byť nastrúhané ale aj plátky. Plátky tenučké, aby v ceste nepadali rýchlo na spodok.
  2. Smažíme z oboch strán na panvici s trochou oleja na strednom až slabom výkone. Sú hrubé, preto treba slabý výkon nech nie sú zvonku zhorené a z vnútra surové.