Quinoa s kuracím mäsom - rýchly obed z parného hrnca

mimit - fotkamimit, 13. februára 2014
Quinoa s kuracím mäsom - rýchly obed z parného hrnca
Foto: mimit

Nehovorim, ze toto jedlo ne nieco neobycajne..ale mozno este niektori nepoznaju quinou (tak ako ja donedavna) a radi varia zdravo, tak sem pridavam tento Zobraziť celý popisNehovorim, ze toto jedlo ne nieco neobycajne..ale mozno este niektori nepoznaju quinou (tak ako ja donedavna) a radi varia zdravo, tak sem pridavam tento recept, aby si rozsirili jedalnicek, pricom k tomu pridavam klasiku v podobe plnenych kuracich prs :)

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
2 ks
1 konzerva
2 plátky




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia oplachneme, rozrezeme pozdlzne, aby sa nam v nich vytvorila "kapsicka", posolime, pokorenime, zvonku i zvnutra. Vlozime broskynu, ktoru sme pozdlzne prekrojili na dve casti, zatvorime.

    Quinoa s kuracím mäsom - rýchly obed z parného hrnca - obrázok 1
  2. 2

    Na vrch ulozime platok syra, akehokolvek oblubeneho, a oba kusky kuracich prs ulozime do spodnej nadoby parneho hrnca. Netreba vobec davat sparadlo ani nic na upevnenie, drzi to pekne pokope a dobre sa to aj kraja na tanieri. Parny hrniec nastavime na 35 minut

    Quinoa s kuracím mäsom - rýchly obed z parného hrnca - obrázok 2
  3. 3

    Quinou premyjeme, ak su necistoty, povyberame. Zbavenu vody ju dame do misky na ryzu, urcenej do parneho hrnca. V navode sice stoji ze na 300 gramov quinoi ide 700 ml vody ale ja osobne mam skusenost ze je to prilis. Takze na plny hrncek quinoi som dala priblizne hrncek vody, pridala som asi pol kavovej lyzicky soli. Misku dame do dalsej nadoby parneho hrnca a pridame parit nad maso. Quinoa je hotova ked sa zacne na nej oddelovat vrchna cast, akoby supka a zmizne vsetka voda. U mna to vychadza rovnako s masom.

    Quinoa s kuracím mäsom - rýchly obed z parného hrnca - obrázok 3
  4. 4

    Kedze sme sa dali s manzelom na chudnutie, dobra zelenina ako priloha je cervena paprika, ale mali sme chut aj na cviklu, takze sme zajedali aj nou. A samozrejme, moj muz miluje vsetko s chilli, takze jedna cerstva chilli papricka nesmie chybat.

    Quinoa s kuracím mäsom - rýchly obed z parného hrnca - obrázok 4

Diskusia k receptu

ewica
čo je prosím quinoa? Prvýkrát som sa s tým stretla
micanela
vdaka za recept - pred par dnami som quinou kupila ale moc neviem co s nou, tak vyskusam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia