Quiche Lorraine s morčacou šunkou
	        Autor receptu: mecom
	         
	        
	        Komerčný recept od šéfkuchára Petra Kulhányho
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Suroviny na cesto - hladkú múku, maslo, vajce, soľ - spolu dobre premiešame a necháme odležať 30 minút. Na plnku dobre premiešame všetky ingrediencie - kyslú smotanu, smotanu 33%, roquefort a vajcia - a na záver pridáme orestovanú šunku. 
 - Po odležaní cesto rozvaľkáme a vystelieme ním okrúhlu formu, do ktorej vylejeme rozmiešanú plnku. Pečieme 30 minút na 180 °C a servírujeme s pripraveným šalátom zo sušených paradajok a čerstvého špenátu.