Tento recept mám od svojej tety, koláčik nieje náročný na prípravu a je veľmi chutný.
na 180 °C
Suroviny
| 1. piškótové cesto: | |
| 6 ks |
|
| 300 g |
|
| 1,5 dl |
|
| 1,5 dl |
|
| 1 ks |
|
| 300 g |
|
| 3/4 bal. |
|
| 2. piškótové cesto: | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 1 dl |
|
| 1 dl |
|
| 1/2 |
|
| 200 gramov |
|
| 1/4 bal. |
|
| Sirup: | |
| 3 dl |
|
| 300 g |
|
| 0,5 dcl |
|
| 1 ks |
|
| 1,5 dl |
|
Postup
-
1
1. piškótové cesto: Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do penista, potom pridáme vodu a olej, pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh so 6 bielkov. Cesto rozdelíme na 2 plechy.
- 2
2. piškótové cesto: Postup taký istý ale nerozdeľujeme na dva ale upečieme jeden plat, pridáme trochu farbiva aby cesto bolo farebné (ružová). Piškótové cestá pečieme na mastnom papieri.
- 3
Tenšie platy natrieme lekvárom. Na jeden natretý plat, dáme hrubší plat (2. piškótové cesto t.j. zo 4 vajec), ktorý polejeme sirupom a preložíme druhým natretým platom, pritlačíme a natrieme tenkou vrstvou lekváru. Na vrch vylejeme punčovú cukrovú polevu. Sirup: Cukor prevaríme a necháme vychladnúť. Do sirupu pridáme rum, punčovú esenciu a červený sirup.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu