Punčové rezy

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009

Suroviny

4 ks
4 PL
4 PL
3 PL
1/2 balíčka
7 ks
2 hrnčeky
250 g
2 hrnčeky
1/2 balíčka
500 ml
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piškótové cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame vodu a kypriaci prášok s múkou a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh

  2. 2

    Cesto rozotrieme na dva stredne veľké plechy alebo na jeden veľký, ktoré si vyložíme papierom na pečenie, a upečieme. Po upečení necháme pláty vychladnúť.

  3. 3

    Potom pripravíme farebné cesto (dvoj– alebo trojfarebné). Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom, pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov

  4. 4

    Zmes rozdelíme na 2 či 3 diely: žltý – to je základné cesto, hnedý – s prídavkom kakaa a nakoniec ružový – s prídavkom sirupu.

  5. 5

    Na plech vyložený papierom kladieme vedľa seba farebné kôpky, zarovnáme a dáme piecť.

  6. 6

    Jeden piškótový plát natrieme džemom, ak sme upiekli jeden veľký, tak ho rozdelíme na dve polovice a jednu potrieme pikantným džemom, na to položíme farebný vychladený plát, ktorý popicháme vidličkou a polejeme sirupom a rumom, potrieme znova džemom a prikryjeme druhým plátom.

  7. 7

    Povrch polejeme citrónovo – rumovou polevou: vymiešame 200 g práškového cukru s 2 PL rumu a 2 PL citrónovej šťavy. Môžeme tiež kúpiť hotovú .

Diskusia k receptu