Postup
-
1
Piškótové cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame vodu a kypriaci prášok s múkou a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh
- 2
Cesto rozotrieme na dva stredne veľké plechy alebo na jeden veľký, ktoré si vyložíme papierom na pečenie, a upečieme. Po upečení necháme pláty vychladnúť.
- 3
Potom pripravíme farebné cesto (dvoj– alebo trojfarebné). Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom, pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov
- 4
Zmes rozdelíme na 2 či 3 diely: žltý – to je základné cesto, hnedý – s prídavkom kakaa a nakoniec ružový – s prídavkom sirupu.
- 5
Na plech vyložený papierom kladieme vedľa seba farebné kôpky, zarovnáme a dáme piecť.
- 6
Jeden piškótový plát natrieme džemom, ak sme upiekli jeden veľký, tak ho rozdelíme na dve polovice a jednu potrieme pikantným džemom, na to položíme farebný vychladený plát, ktorý popicháme vidličkou a polejeme sirupom a rumom, potrieme znova džemom a prikryjeme druhým plátom.
- 7
Povrch polejeme citrónovo – rumovou polevou: vymiešame 200 g práškového cukru s 2 PL rumu a 2 PL citrónovej šťavy. Môžeme tiež kúpiť hotovú .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu