Punčové rezy
Autor receptu: redakcia
Postup- Piškótové cesto si pripravíme
tak, že vyšľaháme žĺtky s cukrom,
postupne pridávame
vodu a kypriaci prášok s múkou
a nakoniec zľahka vmiešame
tuhý sneh
- Cesto rozotrieme
na dva stredne veľké plechy
alebo na jeden veľký, ktoré si
vyložíme papierom na pečenie,
a upečieme. Po upečení necháme pláty vychladnúť.
- Potom pripravíme farebné
cesto (dvoj– alebo trojfarebné).
Žĺtky vymiešame s cukrom
a maslom, pridáme múku
s kypriacim práškom a nakoniec
sneh z bielkov
- Zmes rozdelíme
na 2 či 3 diely: žltý –
to je základné cesto, hnedý –
s prídavkom kakaa a nakoniec
ružový – s prídavkom sirupu.
- Na plech vyložený papierom
kladieme vedľa seba farebné
kôpky, zarovnáme a dáme
piecť.
- Jeden piškótový plát
natrieme džemom, ak sme
upiekli jeden veľký, tak ho rozdelíme
na dve polovice a jednu
potrieme pikantným džemom,
na to položíme farebný
vychladený plát, ktorý popicháme
vidličkou a polejeme
sirupom a rumom, potrieme
znova džemom a prikryjeme
druhým plátom.
- Povrch polejeme
citrónovo – rumovou
polevou: vymiešame 200
g práškového cukru s 2 PL
rumu a 2 PL citrónovej šťavy.
Môžeme tiež kúpiť hotovú .
|