Punčová torta
Punčová torta
Autor receptu: redakcia
Postup- Celé vajcia vymiešame s cukrom do bledožltej peny. Múku s kypriacim práškom spolu preosejeme, korpus je potom nadýchanejší. Všetky suroviny spolu dôkladne zmiešame. Cesto nalejeme do formy na pečenie (priemer 24 cm) a pečieme
asi 35 minút pri teplote 180 °C. Po upečení korpus vyberieme z formy, prevrátime a necháme
vychladnúť.
- Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti. Reznú stranu spodného a vrchného plátu potrieme tenkou súvislou vrstvou malinového džemu, aby nálev zo strednej vrstvy nepresiakol.
- Pripravíme sirup: V hrnci spolu povaríme šťavu z pomarančov a citróna, rum, cukor, kakao a malinový lekvár.
- Stredný nepotretý plát polejeme aj z jednej,
aj z druhej strany sirupom a necháme poriadne
nasiaknuť. Keď bude tento plát ružový, položíme ho na spodný plát a prikryjeme vrchným plátom, natretým
džemom. Tortu potom zaťažíme
a dáme do chladu. Necháme ju odstáť – minimálne cez noc.
- Pripravíme polevu: Cukor vymiešame s citrónovou šťavou
a s malinovým sirupom do hladka. Odležanú tortu potrieme jemnou vrstvou polevy.
|