Punčová torta

Punčová torta

Autor receptu: redakcia

35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celé vajcia vymiešame s cukrom do bledožltej peny. Múku s kypriacim práškom spolu preosejeme, korpus je potom nadýchanejší. Všetky suroviny spolu dôkladne zmiešame. Cesto nalejeme do formy na pečenie (priemer 24 cm) a pečieme asi 35 minút pri teplote 180 °C. Po upečení korpus vyberieme z formy, prevrátime a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti. Reznú stranu spodného a vrchného plátu potrieme tenkou súvislou vrstvou malinového džemu, aby nálev zo strednej vrstvy nepresiakol.
  3. Pripravíme sirup: V hrnci spolu povaríme šťavu z pomarančov a citróna, rum, cukor, kakao a malinový lekvár.
  4. Stredný nepotretý plát polejeme aj z jednej, aj z druhej strany sirupom a necháme poriadne nasiaknuť. Keď bude tento plát ružový, položíme ho na spodný plát a prikryjeme vrchným plátom, natretým džemom. Tortu potom zaťažíme a dáme do chladu. Necháme ju odstáť – minimálne cez noc.
  5. Pripravíme polevu: Cukor vymiešame s citrónovou šťavou a s malinovým sirupom do hladka. Odležanú tortu potrieme jemnou vrstvou polevy.