Punčová roláda fotorecept
Foto: Olinecka
Výborný osviežujúci zákusok vyhľadávaný na svadbách, v cukrárňach, pohostenie na oslavách... Alebo len tak.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto piškótove (2x): | |
5+5 ks |
|
5+5 PL |
|
3+3 PL |
|
2+2 PL |
|
3+3 PL |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Sirup na poliate korpusu: | |
1/2 hrnčeka (1 hrnček = 250 ml) |
|
1/2 hrnčeka (studená) |
|
0,5 dl |
|
0,5 dl (alebo malinový) |
|
(nemusí byť) |
|
2 bal. (v prášku) |
|
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny, pridáme po lyžiciach olej a nakoniec varechou zľahka vmiešame preosiatu polohrubú a hladkú múku. Plech väčší 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie.
-
2
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a korpus pečieme 18 minút do zlatista.
-
3
Korpus za horúca zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť. Rovnakým spôsobom upečieme aj druhý korpus.
-
4
Uvaríme sirup na poliate korpusu, ktorý necháme vychladnúť. Vodu s cukrom dáme variť, po zovretí stiahneme z plameňa, vlejeme rum, sirup premiešame.
-
5
Suroviny na sirup (rozvar).
-
6
Po vychladnutí korpusy rozbalíme, vrch upravíme. Spodný korpus potrieme pikantným lekvárom.
-
7
Položíme druhý korpusu, z ktorého odstránime papier na pečenie, polejeme sirupom (rozvarom) a potrieme lekvárom.
-
8
Pomocou papiera zrolujeme roládu.
-
9
Preložíme na plech a dáme do chladničky stuhnúť. Pripravíme punčovú polevu podľa návodu na obale. Roládu po celom povrchu polejeme polevou a dáme do chladničky stuhnúť.
-
10
Po stuhnutí upravíme konce rolády, krájame horúcim nožom. Dobrú chuť.
Ďakujem za reakciu na recept som rada že sa recept páči komentár veľmi potešil... Ďakujem pozdravujem.
Som rada že ťa recept oslovil... Máš pridaný fotopostup nič sa nedá pokaziť... Ďakujem za nahliadnutie môjho receptu.