Pudingový zákusok (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tento koláčik je nenáročný čo sa týka roboty,času a aj financii.
30 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 160-170 °C |
Postup
- Najsamprv treba uvariť puding,aby vychladol.
- Bielky oddelíme od žltkov a vyšľaháme tuhý sneh s cukrom.
- Po vyšľahaní pridáme žltky,
- pomaličky zašľaháme olej,
- pridáme mlieko,
- a do toho zamiešame múku s práškom do pečiva.
- Veľký plech vymastíme a vysypeme múkou.Dve tretiny cesta vylejeme na plech a na celý rozotrieme.
- Do zbytko zamiešame kakao,
- a lyžicami davame na svetlé cesto tmavé.Na tmavé cesto kladieme lyžicou vychladený puding.Takto pripravené cesto dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Kým sa koláč pečie ,smotanu vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom.
- Ešte na teplý koláč vylejeme smotanu a rozotrieme na celý.
- Môžme ,ale aj nemusíme ozdobiť čokoládou.necháme vychladnúť a pokrajame.
- Ku kávičke je to výborna mňamka,pretože tento koláčik je málo sladký. Ked som si to prepočítala ,tak mi to približne vyšlo asi 4 EUR.(aj s kávičkou)