Pudingový koláč s ovocím

angelheart - fotkaangelheart, 18. júna 2010

Výborný ľahký letný koláčik

10
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
2 PL
2 PL
100 g
1/2 balenia
500 g
plnka 1:
500 ml
2 ks
1/2 balenia
plnka 2:
2 ks
2 ks
2 ks
1/2 balenia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtka, práškový cukor a Heru vymiešame. Pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva, štipku soli a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečený múčnik natrieme džemom a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka 1 – V mlieku rozmiešame puding, uvaríme a ešte do teplého pudingu všľaháme maslo, práškový cukor a vopred napučanú želatínu. Na vychladnutý korpus natretý džemom poukladáme jahody a zalejeme tepllou pudingovou hmotou a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Plnka 2 – Pochúťkovú smotanu a jogurt vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme v mlieku napučanú želatínu a dobre premiešame. Na stuhnutú pudingovú hmotu opatrne navrstvíme druhú plnku a na záver posypeme postrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Ďakujem za komentáre. Koláč zmizol z plechu rýchlosťou blesku. Ledva som ho stihla mobilom odfotiť.
marienka44 - množstvo masla a cukru chýba, lebo priznám sa, to dávam od oka, podľa chuti a konzistencie pudingu.
Budem sice vyzerat ako "slovensky" analfabet, ale neviem si presne spomenut, aky obsah ma ten sacok pudingu. Vedela by som ho nahradit maizenou a cukrom popripade vanilkou a zltkom , ale ten obsah.... Kto mi pomoze ? Tak isto neviem, co to je "pochutkova" smotana a aky ma objem to balenie ? Mozem ju nahradit trvanlivou sladkou ?
chorvatka: aký obsah má sáčok pudingu ... tak to ozaj neviem, ale tou maizenou by sa to pravdepodobne dalo nahradiť, ale lepšie by poradili skúsenejšie kuchárky, ja som predsa len v pečení tak trochu začiatočník :) Pochúťková smotana je kyslá smotana. Dá sa použiť aj šľahačka, ale mne veľmi rýchlo "padla" a nepáčilo sa mi to, preto som to vyskúšala takto.

Pridaj komentár k receptu: