Pudingový koláč s ovocím
Autor receptu: angelheart
Výborný ľahký letný koláčik
10 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 170 °C |
Postup
- Žĺtka, práškový cukor a Heru vymiešame. Pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva, štipku soli a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečený múčnik natrieme džemom a necháme vychladnúť.
- Plnka 1 – V mlieku rozmiešame puding, uvaríme a ešte do teplého pudingu všľaháme maslo, práškový cukor a vopred napučanú želatínu.
Na vychladnutý korpus natretý džemom poukladáme jahody a zalejeme tepllou pudingovou hmotou a necháme stuhnúť.
- Plnka 2 – Pochúťkovú smotanu a jogurt vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme v mlieku napučanú želatínu a dobre premiešame.
Na stuhnutú pudingovú hmotu opatrne navrstvíme druhú plnku a na záver posypeme postrúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!