Pudingový koláč s ovocím

Autor receptu: angelheart

Výborný ľahký letný koláčik

10
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žĺtka, práškový cukor a Heru vymiešame. Pridáme mlieko, múku, prášok do pečiva, štipku soli a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Upečený múčnik natrieme džemom a necháme vychladnúť.
  2. Plnka 1 – V mlieku rozmiešame puding, uvaríme a ešte do teplého pudingu všľaháme maslo, práškový cukor a vopred napučanú želatínu. Na vychladnutý korpus natretý džemom poukladáme jahody a zalejeme tepllou pudingovou hmotou a necháme stuhnúť.
  3. Plnka 2 – Pochúťkovú smotanu a jogurt vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme v mlieku napučanú želatínu a dobre premiešame. Na stuhnutú pudingovú hmotu opatrne navrstvíme druhú plnku a na záver posypeme postrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!