Pstruhy na rozmaríne a citróne
Autor receptu: bejgi
Známy nám nosí čerstvé ryby, tentoraz to boli pstruhy.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 250 °C |
Postup
- Čerstvé pstruhy vypitvané umyjeme nasolíme.
- Potrieme nasekanými čerstvými bylinkami /keď nemáme tak vysušenými/ a posypeme rozmarínom hlavne z vnútra.
- Na povrch pridáme krúžok citrónu.Poriadne pokvapkáme jedným celým citrónom.
- Pripravíme si prílohu, zemiaky.
- Ja ich najprv trošku uvarím, pretože ryba je skôr hotová ako zemiaky.
- K pstruhom pridám uvarené zemiaky posypem zbytkom rozmarínu, cibuľou a trošku polejem olivovým olejom. Netreba veľa, samotný pstruh je dosť mastný.
- Čerstvý rozmarín.
- Dáme zapiecť do trúby.
- Teplé podávame a vychutnávame si, hlavne tí čo majú radi ryby :)