Pstruhy na rozmaríne a citróne

Autor receptu: bejgi

Známy nám nosí čerstvé ryby, tentoraz to boli pstruhy.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Čerstvé pstruhy vypitvané umyjeme nasolíme.
  2. Potrieme nasekanými čerstvými bylinkami /keď nemáme tak vysušenými/ a posypeme rozmarínom hlavne z vnútra.
  3. Na povrch pridáme krúžok citrónu.Poriadne pokvapkáme jedným celým citrónom.
  4. Pripravíme si prílohu, zemiaky.
  5. Ja ich najprv trošku uvarím, pretože ryba je skôr hotová ako zemiaky.
  6. K pstruhom pridám uvarené zemiaky posypem zbytkom rozmarínu, cibuľou a trošku polejem olivovým olejom. Netreba veľa, samotný pstruh je dosť mastný.
  7. Čerstvý rozmarín.
  8. Dáme zapiecť do trúby.
  9. Teplé podávame a vychutnávame si, hlavne tí čo majú radi ryby :)