Pstruh potočný pečený v pahrebe

Autor receptu: eraserhead

Pstruh potočný (Salmo trutta morpha fario) je veľmi krásna a chutna ryba, je to taký malý losos ..... Zoberte ľudí ktorých máte radi, ľahké svieže biele víno a upečte im vonku v prírode dobrú rybu .....

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vyhľadajte vo svojom okolí nejaký rybník kde chovajú ryby a kúpte ich zopár
  2. Ryby usmrtíme ranou tupým predmetom do hlavy a okamžite zbavíme vnútorností, okamžite preto aby stiekla z krvi (nezabudnite odstrániť aj žiabre)
  3. Cestou z rybníka a v rámci turistikiky si nazbierame za hrsť medvedieho cesnaku
  4. Založíme oheň (ja som použil vianočný stromček, ktorý si každoročne na prvú grilovačku-opekačku na tento účel odkladáme). Budeme potrebovať tlejúcu pahrebu, kým ju pripravíme venujeme sa klasickej opekačke (viď. bod 9 a 10). Tiež dáme chladiť víno do jazierka.
  5. Rybu dôkladne osušíme a položíme na alobal (grilovací alobal, prípadne viac vrstiev obyčajného)
  6. Niekoľko listov medvedieho cesnaku zvinieme do ruličky a vložíme ich rybe do brucha, zopár listov položíme pod a na rybu. Jemne solíme zvnútra aj zvonka a pokropíme olejom.
  7. Rybu dôladne zabalíme do alobalu a kompletne zahrabeme do pahreby, už neprikladáme. V pahrebe pečieme 10-15 minút v závislosti od veľkosti ryby. Keď uplynul potrebný čas rybu opatrne vyhrabeme aby sa nepretrhol alobal, podávame so zvyškom nasekaného medvedieho cesnaku a správne vychladnutým vínom.
  8. Kým sa pečie ryba zbehneme k jazierku pre víno a popozeráme či medzi mušlami nenájdeme nejakú živú (tiež by sme ju dali do pahreby)
  9. kým vznikne pahreba klasik opeká toto ..........
  10. a tiež toto ...