Pstruh na modro fotorecept

Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 11. marca 2016
Pstruh na modro (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
125 ml
4 ks (každý 250 g)
1 Pl




Postup

  1. 1

    V širokom hrnci uvedieme do varu dva litre vody. Cibuľu očistíme, ale neošúpeme. Mrkvu olúpeme a nadrobno pokrájame. Citrón umyjeme a polovičku pokrájame na plátky. Cibuľu a mrkvu dáme do vriacej vody, pridáme bobkový list, plátky citróna a víno a necháme asi 30 minút variť.


  2. 2

    Pstruhy očistíme pod tečúcou vodou, osušíme, dávame pozor, aby sme pritom nepoškodili kožu. Vývar osolíme a vložíme doň pstruhy. Necháme raz prejsť varom a potom necháme pstruhy asi 20 minút dôjsť. Sú hotové, keď sa dá chrbtová plutva jemne uvoľniť.


  3. 3

    Pstruhy vyberieme z vývaru a dáme na taniere. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a najemno posekáme. Pstruhy ozdobíme vňaťou a zvyšným citrónom.


Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia