Pstruh na modro fotorecept
Milan Králik
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 11. marca 2016
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 11. marca 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V širokom hrnci uvedieme do varu dva litre vody. Cibuľu očistíme, ale neošúpeme. Mrkvu olúpeme a nadrobno pokrájame. Citrón umyjeme a polovičku pokrájame na plátky. Cibuľu a mrkvu dáme do vriacej vody, pridáme bobkový list, plátky citróna a víno a necháme asi 30 minút variť.
- 2
Pstruhy očistíme pod tečúcou vodou, osušíme, dávame pozor, aby sme pritom nepoškodili kožu. Vývar osolíme a vložíme doň pstruhy. Necháme raz prejsť varom a potom necháme pstruhy asi 20 minút dôjsť. Sú hotové, keď sa dá chrbtová plutva jemne uvoľniť.
- 3
Pstruhy vyberieme z vývaru a dáme na taniere. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a najemno posekáme. Pstruhy ozdobíme vňaťou a zvyšným citrónom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu